Nickerie.Net, dinsdag 27 mei 2008


Carmelita Ferreira vermoedt opzet in achterhouden Gliss-wet

Geplaatst: 27/05/2008

Nickerie -  Parlementarier Carmelita Ferreira denkt dat de behandeling van de Glisswet opzettelijk niet op de agenda wordt geplaatst, ondanks aanmaningen van de voorzitter van de commissie die de Glisswet moest voorbereiden. ‘Die Glisswet is al zo lang bij ons. En die is nog steeds niet op de agenda geplaatst. Dus kan er inderdaad opzet bij zijn, zodat ze verder kunnen rommelen op het ministerie van RGB. Met de Glisswet kan je waarschijnlijk minder rommelen of helemaal niet. Maar zonder Gliss kunnen ze nog blijven rommelen.’ Ze vraagt zich in gemoede af waarom de wet niet op de agenda wordt geplaatst. ‘De voorzitter van die commissie heeft zo vaak gevraagd voor behandeling. De president heeft te kennen gegeven dat die wet behandeld moet worden en toch wordt hij niet op de agenda geplaatst’, ergert Ferreira zich.

Sharmila Mangal zegt dat Ferreira gebruik moet maken van haar constitutionele bevoegdheden en geëigende politieke kanalen. Ze vraagt zich af of het veel zin heeft om zoveel te gillen en of de zaken die Ferreira naar voren haalt draagvlak hebben binnen de NPS en het NF. ‘Nu gilt iedereen. Maar zaken gaan niet nu fout. Het is ook fout gegaan in de tijd van Demon en in de tijd van andere ministers.’

Over de Glisswet zegt Mangal dat zij geen ontwerp heeft gezien. Ze weet dat er wijzigingen in de wet moesten worden aangebracht of dat het ontwerp moest worden herschreven. De politica zal het wel jammer vinden als straks blijkt dat Suriname weer een megaproject aan zijn neus laat voorbij gaan. ‘Eerst was het kadaster, nu Gliss. Ik dacht dat Gliss een beklonken zaak was’, aldus Mangal die weigert te geloven dat er sprake kan zijn van het opzettelijk achterhouden van de Glisswet.

 

Bron/Copyright:

Nickerie.Net / Dagblad Suriname

27-05-2008

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2008. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics