Nickerie.Net, dinsdag 27 mei 2008


Hi-Jet prominent aanwezig tijdens viering 135 Jaar Hindostaanse immigratie Nickerie
Geplaatst: 27/05/2008

Nickerie -  De leiding van Hi-Jet Helicopter Services treft momenteel voorbereidingen om met een grote delegatie richting Nickerie te vertrekken. Het ligt in de bedoeling dat Hi- Jet tijdens de viering van 135 jaar Hindostaanse immigratie de sfeer aldaar zal helpen verhogen met een aantal activiteiten die zowel op de grond als in de lucht uitgevoerd zullen worden. Bhareth Jairam die deel uitmaakt van het organiserend comite zei desgevraagd dat 5 juni heel groots gevierd zal worden en dat zo een activiteit zeker meer mensen op de been zal brengen. Alle voorbereidingen naar deze dag toe zitten tot dusver op schema.

Marcel Mook, belast met de logistieke zaken bij Hi-Jet, deelde DBS mede dat wat er zich zal afspelen in Nickerie, een unicum zal zijn. Hi- Jetís manschappen zullen volgens Mook al op 4 juni naar Nickerie vertrekken om zaken rond te krijgen en finale gesprekken te voeren met instanties, zodat de veiligheid van de activiteiten gegarandeerd zijn. Hi- Jet directeur/piloot, Jerrel van Embrics, die niet veel uit de doeken wilde doen, gaf alleen maar mee dat zij met twee helikopters, achttien ambulances en zeker een dertig man tellend personeel, Nickerie op stelten zullen zetten die dag. Volgens ingewijden zal Hi- Jet op die dag de introductie doen van Hi-Jet Emergency Services. Zij willen dat graag vanuit het district Nickerie aanvangen om vervolgens verder te gaan naar andere delen van ons land.

In de afgelopen periode hebben er reeds diepgaande gesprekken plaatsgevonden tussen de leiding van Hi-Jet en districtscommissaris Bhagwatpersad Shankar die tot op heden zeer positief staat omtrent de uitvoering van dit plan. Met deze demo hoopt Hi-Jet dan voet aan wal te zetten in Nickerie en dat Nickerianen waaronder DR- en RR-leden gelijk zien wat de plannen allemaal inhouden en wat het voor Nickerie kan betekenen. Hi- Jet EMS werkt naar een permanente basis in Nickerie, vanwaar zij 1x24 uur standby zullen zijn om assistentie te verlenen bij calamiteiten op zee als te land. Behalve dit alles heeft de leiding van Hi-Jet helicopter services ook gepland om belangstellenden in de gelegenheid te stellen om tegen betaling te helicopteren boven het district Nickerie.

EMTíer Laxminarain Doebay counterpart voor Hi Jet activiteiten in Nickerie, zegt dat Nickerianen deze kans niet voorbij mogen laten gaan en het zeker moeten benuttigen, daar de mogelijkheid niet altijd aanwezig is om je eigen district vanuit de lucht te mogen bewonderen. Doebay zegt dat de activiteiten van Hi- Jet zich zullen concentreren op het Willemsplein in hartje Nieuw Nickerie.

Danny Jibodh

 

Bron/Copyright:

Nickerie.Net / Dagblad Suriname

27-05-2008

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2008. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics