Nickerie.Net, dinsdag 27 mei 2008


Regeringsdelegatie naar Wageningen voor uitreiking grondbeschikkingen
Geplaatst: 27/05/2008

Nickerie -  Een regeringsdelegatie bestaande uit president Ronald Venetiaan, vicepresident Ramdien Sardjoe en enkele ministers brengt in de loop van deze week een bezoek aan Wageningen. Dit bezoek ligt grotendeels in het teken van uitreiking van grondbeschikkingen aan de bewoners van Wageningen. Het is bekend dat bij het vorige bezoek aan Wageningen voor de uitreiking van de beschikkingen het goed is misgelopen. Hierbij heeft de politieke partij Pertjajah Luhur die het beheer heeft over het ministerie van Ruimtelijke Ordening, Grond en Bosbeheer, getracht op de solotour te gaan. Onmiddellijk ingrijpen van de president heeft deze ‘solo show’ stopgezet.

Volgens een van de bewoners van Wageningen, Adjai Seetal, rest het de minderbedeelde burgers niets dan het blijven vestigen van hoop op de politiek. ‘Wij kunnen ook niet anders. Hoe je het draait of keert, wij zijn overgeleverd aan de grillen van de politiek.’ Hij is zich er van bewust dat de grondbeschikkingen al maanden als een ‘lekker geurende worst’ voor de neuzen van de bewoners worden gehouden.

 Zo was in december van het afgelopen jaar ook een grote regeringsdelegatie naar Wageningen gegaan voor het uitdelen van ‘grondbeschikkingen.’ Bij deze aangelegenheid werd de bewoners voorgehouden hoeveel mogelijkheden zij hadden met de ‘grondpapieren die zij in ontvangst hebben genomen’. Maar, bij nader inzien bleek dat de bewoners geen grondbeschikkingen maar slechts bereidverklaringen in hun handen gedrukt hadden gekregen. Met een bereidverklaring kan beslist geen lening aangegaan worden bij de lokale banken ter financiering voor het planten van rijst. Opmerkelijk was dat bij de uitdeling van de bereidverklaringen ‘een grote show’ was weggegeven. ‘Ja, wij houden ons rustig. Omdat wij degenen zijn die de bereidverklaringen nodig hebben. Hoewel wij weten dat wij al diverse malen voor de gek zijn gehouden’, vertelt Seetal ietwat teleurgesteld.

Asha Bhagwat

 

Bron/Copyright:

Nickerie.Net / Dagblad Suriname

27-05-2008

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2008. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics