Nickerie.Net, maandag 02 juni 2008


Martinair stopt per 1 september lijndienst Suriname

Vernon Texel, 31/05/2008

Paramaribo - Martinair stopt door tegenvallende resultaten per 1 september haar vluchten op Suriname. “De cijfers zijn bijzonder slecht. In het begin leek het nog veelbelovend, maar het laatste jaar liepen de resultaten flink terug. De beslissing was moeilijk maar we stoppen definitief”, zegt woordvoerder Eric van Doeselaar in gesprek met dWT.

De nieuwe strategie, waarbij de maatschappij minimaal vier keer per week op een verre bestemming wil vliegen, is niet mogelijk voor Suriname. “Met uitzondering van de zomer en met de kerst is Paramaribo een erg wisselende markt” en moest de stekker daarom uit het stopcontact. De maatschappij startte op 29 oktober 2006 haar lijndienst op Paramaribo en was hiermee de eerste luchtvaartmaatschappij die naast KLM en SLM door de ‘open sky’ vloog.

Het Mid-Atlantisch traject werd in mei 2006 overgegeven aan de vrije marktwerking. Martinair vliegt twee keer per week op Suriname, een frequentie die ook deze zomer wordt aangehouden. Ooit vloog de KLM-dochtermaatschappij in piekperioden zelfs drie keer per week op Paramaribo.

“Het is jammer maar we hebben geen andere keus”, zegt Van Doeselaar. De capaciteit die na augustus vrijkomt, wordt ingezet op Havana, Cuba. Met ingang van het winterseizoen 2008/2009 komt er, in aanvulling op de al geplande vierwekelijkse rotaties, een vijfde wekelijkse vlucht naar de Cubaanse hoofdstad. Met het nieuwe winterschema komt Martinair steeds meer bij de uitgangspunten van haar nieuwe strategie. De focus ligt daarbij op een efficiëntere indeling van het netwerk, met bestemmingen die met hoge frequentie, en non-stop worden aangevlogen. Twee weken geleden verzekerde de noodlijdende maatschappij nog dat Suriname in haar netwerk blijft, ondanks het verlies van ruim 69 miljoen euro dat in 2007 is geboekt. Het zware verlies is vooral toe te schrijven aan de forse reorganisatie bij de maatschappij. Martinair staakte, na aanhoudende verliezen, al haar vluchten binnen Europa.-.

 

Bron/Copyright:

Nickerie.Net / de Ware Tijd

31-05-2008

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2008. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics