Nickerie.Net, maandag 02 juni 2008


Lions Club Nieuw-Nickerie voert milieu- en toeristvriendelijk project uit
Geplaatst: 02/06/2008

Nickerie -  ions Club Nieuw-Nickerie heeft het afgelopen weekend een project uitgevoerd dat een tweeledig karakter draagt. De Lions Club president R. Changoer zegt dat voor de uitvoer van het project gekozen is voor het weggedeelte voorbij de Soekramsinghstraat, waar de z.g. “eilandjes” de weg splitst in twee rijgedeelten en van hieruit ook heel veel toeristen, Nickerie binnenrijden. Changoer heeft verder medegedeeld dat dit gedeelte niet milieuvriendelijk is en ook geen goed visitekaartje is van Nickerie, omdat de omgeving aldaar in de loop der tijden ernstig vervuild is geraakt.

Het vuil, veelal bestaande uit plasticafval is daar aan weerszijden van de weg opgehoopt. Behalve dat het vuil door milieu onvriendelijke mensen is gedumpt, is het volgens de Lion president ook zo, dat automobilisten zeker ook er aan meedoen om vuil uit de ramen te gooien. Met het netjes maaien, het opharken van het vuil en het verven van de “eilandjes” in de omgeving, willen de Lions een beginsignaal geven dat zij meehelpen om te werken aan een leefbaar milieu en een stukje stadsverfraaiing. Met dit project van de Lions wordt ook gehoopt dat andere organisaties/ instanties en individuen dit voorbeeld overnemen en elders in het district ook zo een project kunnen uitvoeren.

Voor de uitvoer van dit project heeft Lions Club Nieuw-Nickerie hulp gekregen van Openbare Werken, sectie Nickerie. De Lions zijn de mening toegedaan dat een ieder die zo een project wenst uit te voeren, maar een weekendje vrij moet nemen om ergens in Nickerie schoon te maken. Alleen zo zal onze omgeving er aantrekkelijker en milieuvriendelijker kunnen uitzien en het zal ook een bezoek aan het rijstdistrict helpen bevorderen.


Danny Jibodh

Bron/Copyright:

Nickerie.Net / Dagblad Suriname

02-06-2008

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2008. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics