Nickerie.Net, dinsdag 03 juni 2008


Media-incident Shri Ram Mandir Nickerie onterecht opgeblazen tot mediahuizen-oorlog
Geplaatst: 03/06/2008

Nickerie -  Het incident waarbij afgelopen vrijdagavond, een filmploeg van Soekhoe's Broadcasting Suriname, zou zijn aangevallen door de heer Premnath Sookha, is via de media gebombardeerd als te zijn een oorlog tussen de twee Nickeriaanse mediahuizen. Twee mediawerkers van SBS betraden de mandir onaangekondigd om beelden te schieten in verband met een kerkdienst horende bij de viering van 135 jaar Hindoestaanse Immigratie. Het bezoek eindigde in een handgemeen. Er is volgens Sookha noch vanuit het bestuur van de Sri Ram Mandir noch vanuit de Sri Sanatan Dharm Maha Sabha Nickerie bekend gemaakt dat zo een kerkdienst op die bewuste dag gehouden zou worden.

Volgens SBS-verslaggever Glenn O. Varma werd hij op gegeven moment, op zeer lafhartige wijze aangepakt door de heer Premnath Sookha, directeur eigenaar van RTV en zou hij ook nog schade hebben toegebracht aan een camera behorende bij het station SBS.

Premnath Sookha die voorzitter is van de Stichting Shri Ram Mandir zegt dat er een woordenwisseling ontstond toen het verzoek om niet te filmen geweigerd werd door de SBS-medewerkers. Er was vooraf hiervoor geen toestemming verleend. Premnath Sookha heeft zich in een persbriefing publiekelijk verontschuldigd over het gebeurde. Hij had wel het gevoel dat de aanwezigen verrast waren door zijn emotionele uitbarsting op dat moment. Dit incident is op dit moment in onderzoek bij de politie van het Gewest Nickerie. Vermeld dient te worden dat de dankdiensten in de diverse gebedshuizen, i.v.m. met 135 jaar Hindostaanse Immigratie allemaal geprogrammeerd waren voor die zondag.

Danny Jibodh

Bron/Copyright:

Nickerie.Net / Dagblad Suriname

03-06-2008


Eerder verschenen:

Mediadirecteur gaat filmploeg te lijf

NIEUW-NICKERIE - De politie onderzoekt een incident, waarbij de directeur van een televisiebedrijf in Nickerie vrijdagavond twee mediawerkers te lijf ging. De twee mediawerkers zijn verbonden aan Soekhoe’s Broadcasting Suriname (SBS) in Nickerie. Ze zijn tijdens de uitoefening van hun beroep aangevallen door Premnath Sookha, directeur-eigenaar van RasoNick Televisie (RTV). Hoofd van de Politievoorlichtingsdienst, inspecteur John Jones, zegt desgevraagd, dat de gewestelijk politiecommandant nog niet in de publiciteit is verschenen, omdat hij partijen nog niet heeft gehoord. Het is dWT niet gelukt een reactie op het incident van Sookha te krijgen. Volgens Jones hebben ingewijden tegenover de politie verklaard dat de relatie tussen de twee televisiebedrijven al jaren gespannen is.

Het incident deed zich voor bij de Ram Mandir, waar de twee mediawerkers moesten zijn om beelden te schieten van een gebedsdienst in verband met de festiviteiten rondom de viering van 135 jaar Hindostaanse Immigratie. Cameraman Ricky Bahadoersing was net begonnen met zijn werkzaamheden, toen hij werd aangesproken door Sookha, die ook voorzitter is van Sanathan Dharm Nickerie. Die maande hem, zonder reden, aan gelijk de plaats te verlaten.

In zijn boosheid sloeg de RTV-directeur de lens van de camera kapot, waardoor SBS een schade lijdt van 3000 US dollar. Hij verkocht SBS-reporter Glenn Varma enkele rake klappen toen die zijn cameraman om uitleg vroeg. Alsof dat niet genoeg was, ging de directeur de cameraman achterna en slingerde hem tal van bedreigingen naar het hoofd, terwijl de gebedsdienst in de mandir nog gaande was. Vulgaire taal is daarbij flink gebezigd.

Ooggetuigen die het geval van dichtbij hebben meegemaakt, verklaren aan de krant dat Varma niets kon doen, omdat hij in beide handen apparatuur vasthield. “Ik heb niet teruggeslagen of wat gezegd, uit respect voor de gebedsdienst die op dat moment gaande was,” zegt Varma aan dWT. Hij benadrukt dat hij niet zonder toestemming bij de activiteit was, maar op uitnodiging. Intussen heeft hij aangifte gedaan over het incident en wordt het resultaat van het politie-onderzoek afgewacht.

SBS-directeur Harry Soekhoe verklaart tegenover dWT dat het laatste woord over deze zaak nog niet is gezegd. Zijn medium zal alle legale stappen ondernemen om de ‘aanval’ van Sookha op de persvrijheid en integriteit van mediawerkers bij de uitoefening van hun beroep niet ongestraft te laten.

Ingewijden vermoeden dat de woede van Sookha waarschijnlijk is ingegeven door het feit dat hij de indruk kreeg dat de SBS-filmploeg ter plekke was voor het vastleggen van beelden van een vergadering die later op de avond zou worden belegd. Sookha zou in die meeting waarschijnlijk worden afgezet als voorzitter van Sanathan Dharm Nickerie. De RTV-directeur moest onder meer verslag uitbrengen over de besteding van verenigingsgelden.-.

Bron/Copyright:

Nickerie.Net / de Ware Tijd

02-06-2008

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2008. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics