Nickerie.Net, dinsdag 03 juni 2008


Eindelijk grondbeschikkingen voor Wageningers

Geplaatst: 03/06/2008

Nickerie - Rijstboeren van Wageningen mogen vandaag eindelijk hun grondbeschikkingen in ontvangst nemen. Het gaat hierbij om grondhuurbeschikkingen die uitgereikt zullen worden aan de ex-arbeiders van de Stichting voor ontwikkeling van de Machinale Landbouw in Suriname, de SML. De uitreiking, door een regeringsdelegatie vindt plaats op het voormalig SML-kantoor.

In december van het afgelopen jaar hebben de boeren reeds een bereidverklaring ontvangen, onder het mom van een grondbeschikking. Het drong echter bij de rijstboeren die dol enthousiast waren, pas later door dat het om bereidverklaringen ging en beslist geen beschikkingen.

Ongeveer twee weken terug zijn zij wederom voor aap gezet door een delegatie van de politieke partij PL. Die vertrok naar Wageningen voor het uitdelen van grondbeschikkingen. Echter, vanwege de solotour waarmee zij bezig waren, is de algehele verdeling stopgezet. Dit voorval heeft voor een ernstige deining gezorgd binnen de coalitietop. Het was weer eens een van de vele aanwijzingen dat het binnen de coalitietop barst van chantage. De president heeft de minister van Ruimtelijke Ordening Grond en Bosbeleid voor de tweede maal tot orde geroepen.

Een van de bewoners van Wageningen, Adjai Seetal, gaf onomwonden te kennen dat de bewoners ernstig teleurgesteld zijn in de politiek, in het bijzonder in de PL. Met lede ogen hebben zij diverse malen moeten toezien, hoe zij voor de gek gehouden worden. Maar, zij geven de moed niet op. Ze zijn steevast bereid het komende seizoen aan padie-inzaai te doen. De rijstboeren hebben namelijk de hulp ingeroepen van een ondernemer. Van hem genieten zij de zo nodige financiŽle ondersteuning.


Asha Bhagwat

Bron/Copyright:

Nickerie.Net / Dagblad Suriname

01-06-2008

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2008. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics