Nickerie.Net, woensdag 04 juni 2008


Den Haag bekijkt samenwerking stadsverfraaiing Suriname

Eric Mahabier, 04/06/2008

DEN HAAG - Wethouder Rabin Baldewsingh van de Gemeente Den Haag en Binnenlandse Zaken (Biza) minister Maurits Hassankhan bekijken een samenwerking voor stadsverfraaiing van Paramaribo. Ook wordt nagegaan hoe Den Haag het directoraat Milieubeheer van het ministerie van Biza kan ondersteunen als het gaat om milieuactiviteiten. De Haagse wethouder was zo'n twee weken geleden in alle stilte in Suriname en heeft oriŽnterende bezoekjes gebracht aan diverse plaatsen, waaronder pleinen. In 2007 is het vriendschapsverdrag tussen Suriname en Den Haag getekend.

Rabin Baldewsingh.-Rabin Baldewsingh.-

Daarin zijn ook afspraken gemaakt over groen en stadsverfraaiing. Hassankhan en Baldewsingh gaan de samenwerking nu concreet uitwerken. Tegenover dWT benadrukt de wethouder dat tussen Suriname en Den Haag sinds 2001 een "vriendschapsrelatie" bestaat, en dat beide partners op diverse terreinen, waaronder onderwijs, economie, leefbaarheid en burgerschap, met elkaar reeds samenwerken.

Het recente bezoek aan Suriname heeft hij vanuit zijn vakportefeuille gebracht. Als wethouder heeft Baldewsingh burgerschap en leefbaarheid onder zich. Baldewsingh zegt bewust geen ruchtbaarheid gegeven te hebben aan zijn bezoek. "Ik vind niet dat je moet tamboereren voordat je goede afspraken met elkaar hebt gemaakt." Volgens de Haagse wethouder zijn de gesprekken met Hassankhan heel goed geweest.

"Van onze kant kijken we hoe we onze ervaringen en kennis kunnen overdragen en bevorderen op het terrein van milieu bij Milieubeheer en stadsverfraaiing" zegt de in Suriname geboren Haagse wethouder verder. "Den Haag is een stukje Suriname en Suriname is een stukje Den Haag" bepleit Baldewsingh de noodzaak van deze samenwerking. Den Haag kan volgens hem goed helpen met deskundigheid en ervaringen op dit gebied. "Er is veel verkeer over en weer en dus kan je niet zeggen, we doen niets met elkaar" vindt Baldewsingh. "Suriname heeft een paar zaken aangekaart op het terrein van leefbaarheid en stadsverfraaiing. We hebben dit omarmd en de komende periode gaan we zaken verder uitwerken", stelt hij.

Bij zijn recente bezoek, dat hij deed na ruim een jaar, viel het de wethouder op dat het "goed gaat" met Suriname. "Er is een economische groei van zes procent, laat ik me vertellen. Maar dat zie je ook" constateert de Hagenaar. "Je ziet enorm veel bedrijvigheid. Er wordt gebouwd, alle schappen zijn vol en wat je in Den Haag kan krijgen vind je daar ook". Ook constateert Baldewsingh geen "exorbitant hoge" prijzen in de winkels. "Maar wat ik niet begrijp is dat er gigantisch geklaagd wordt in het land."

Ook in de familiekring in Suriname hoort hij onbegrijpelijke klachten over de prijzen en dat de regering daar niets tegen doet. "Ik constateer ook op basis van cijfers dat de criminaliteitscijfers naar beneden zijn gegaan en dat er veel politie op straat is". Ook constateert hij schonere openbare ruimten dan vroeger. "Ik kan nog meer zichtbare resultaten en voorbeelden noemen, maar geen enkele Surinamer praat hier met me over. Maar goed ze zullen hun reden daarvoor hebben, ik bemoei me daar niet mee", meent Baldewsingh. "Mijn business is niet Paramaribo of Suriname maar Den Haag. Ik wil hier mijn werk goed doen" zegt de Haagse wethouder.-.

Bron/Copyright:

Nickerie.Net / de Ware Tijd

04-06-2008

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2008. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics