Nickerie.Net, dinsdag 10 juni 2008


Naam Albert Ramdin genoemd als mogelijk presidentskandidaat NDP-plus blok

Ramdin ontkent gesprekken of afspraken  met 'Mammoetblok'

Eric Mahabier, 09/06/2008

WASSENAAR - De naam van ambassadeur Albert Ramdin, assistent-secretaris-generaal van de Organisatie van Amerikaanse Staten (OAS) wordt in Nederland genoemd als de presidentskandidaat van de NDP-plus combinatie. Op een gisteren gehouden seminar van de VHP Sympathisanten Nederland (VHP-SN), met als thema ‘Hindostanen waarheen na 2010’, is Ramdins naam tot twee keer toe genoemd voor deze hoge post. Journalist Roy Khemradj analyseerde in zijn inleiding dat het Mammoetblok, zoals de NDP-combinatie wordt genoemd, bij de komende verkiezingen geen ‘Des for Pres, Bosje, Rabin Parmessar of Jenny Simons gaat opleveren’, maar Albert Ramdin.

De drie onafhankelijke (niet-partijgebonden) inleiders Dewanand Mahadew, Roy Khemradj en Ruben Gowricharan tijdens het VHP-SN seminar ‘Hindostanen waarheen na 2010’ (dWT foto/ Eric Mahabier).

Ook professor Dewanand Mahadew, die ook een inleiding hield, liet de naam van Ramdin vallen. Volgens hem is het in Suriname en bij hem bekend dat met Ramdin en “anderen” over een mogelijke presidentskandidaat voor de NDP is gesproken.

Ramdin, die in Suriname is op werkbezoek, ontkent tegenover dWT dat hij door welke politieke partij dan ook is benaderd voor deze functie. “Ik ben wel goed gevoed in de huidige politieke situatie en de politieke ontwikkelingen, maar heb het op geen enkele wijze, zowel met de oppositie als de coalitie, over toekomstige functies gehad en ben ook door niemand daarvoor benaderd”, stelt de OAS tweede man. “Ik heb wel ambities om voor Suriname iets te betekenen en te doen op welk niveau dan ook”, reageert hij op de vraag of hij ambities heeft voor het presidentschap. Ramdin heeft zijn voorwaarden klaar. “Ik moet werken voor het land en niet dat we het bestuur moeten gaan koppelen aan partijpolitieke zaken.” Vanuit de NDP-top wordt vooralsnog geen reactie gegeven op deze ontwikkelingen.

Jules Ajodhia en Radjkoemar Randjietsingh, ondervoorzitters van de VHP, zijn verrast bij het horen van de naam van Ramdin. Ze wagen zich verder niet aan een uitspraak, omdat het voor hen onduidelijk is in hoeverre Ramdin werkelijk is benaderd. Tijdens de vragenronde is vanuit de zaal verschillende malen aangehaald dat de VHP bij de komende verkiezingen het presidentschap moet opeisen. De namen van ambassadeur Urmila Joella- Sewnundun en minister Chandrikapersad Santokhi zijn daarbij geopperd als VHP-presidentskandidaten.

Aan de krant zeggen zowel de twee ondervoorzitters als penningmeester Rajen Padladsingh het prematuur te vinden dat de partij nu al met namen moet komen. “We hebben voldoende kandidaten in de partij, laat dat duidelijk zijn”, zegt Randjietsingh. Ajodhia vindt wel dat de VHP in Nieuw Front-verband nu al het presidentschap moet opeisen. Hij begrijpt de druk die nu op de partijleiding wordt gelegd om deze functie op te eisen, gezien de tijdgeest waarin “politiek Suriname” nu is. “ Het is prematuur namen te noemen, want we hebben wel één ding geleerd in de Surinaamse politiek, dat als je mensen politiek niet dood wil maken, je geen namen moet noemen”, reageert hij op de namen van Joella en Santokhi.-.


Nickerie.Net extra:

Portret Abert Ramdin

Albert Ramchand Ramdin (27 februari 1958 – ) is een Surinaams diplomaat. Hij is assistent secretaris-generaal van de Organisatie van Amerikaanse Staten (OAS). Ramdin werd geboren in Suriname en volgde de middelbare school in Paramaribo. Hij studeerde sociale geografie aan de Universiteit van Amsterdam en de Vrije Universiteit te Amsterdam, en specialiseerde zich in de sociaal-ecoonomische problemen van kleine landen in Latijns-Amerika en het Caribisch gebied. Na te zijn afgestudeerd werkte hij vanaf 1987 voor de remigratieorganisatie Terug Naar Suriname. In 1991 werd Ramdin directeur van HIMOS, een hindoestaanse stichting voor ontwikkelingssamenwerking.

Hij keerde in 1993 terug naar Suriname en was aanvankelijk adviseur van Richard Kalloe, minister van Handel en Industrie. Ramdin stapte in 1995 over naar het bedrijfsleven, waar hij marketingmanager werd bij sigarettenfabrikant British American Tobacco. Begin 1997 was hij kandidaat van de Basispartij voor Vernieuwing en Democratie (BVD). Vervolgens keerde hij weer naar de Surinaamse overheid terug. Per 1 april 1997 werd Ramdin beleidsmedewerker op het ministerie van Buitenlandse Zaken.

Ramdin werd in 1997 Surinames permanente vertegenwoordiger bij de OAS. In 1999 werd hij assistent secretaris-generaal voor buitenlandse betrekkingen en gemeenschapsrelaties bij Caricom; ambassadeur van Suriname bij de OAS; en niet-residerend ambassadeur van Suriname voor Costa Rica. Hij coördineerde de voorbereidingen voor de Derde Top van de Amerika's die in april 2001 te Québec werd gehouden. Per 1 september 2001 werd hij adviseur van de secretaris-generaal van de OAS, Cesar Gaviria. In zijn nieuwe functie hield hij zich met name bezig met het Caribisch gebied en met de herstructurering van de OAS. Na zijn ontslag in 2004 werd hij per 1 september van dat jaar ambassadeur in algemene dienst en bijzonder adviseur van de Surinaamse regering inzake vraagstukken betreffende het Westelijk Halfrond.

Op 7 juni 2005 werd Ramdin gekozen tot assistent secretaris-generaal van de OAS, als opvolger van de Amerikaan Luigi Einaudi. Hij werd op 19 juli van dat jaar geïnstalleeerd.

Ramdin is getrouwd met Charmaine Baksh uit Trinidad en Tobago. Het paar heeft twee kinderen.

(Bron: Wiki)

Bron/Copyright:

Nickerie.Net / de Ware Tijd / Wiki

09-06-2008

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2008. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics