Nickerie.Net, zondag 15 juni 2008


SLM vliegt na zestien jaar weer op VS

Ivan Cairo, 14/06/2008

Paramaribo - Na een onderbreking van zestien jaar vliegt de Surinaamse Luchtvaart Maatschappij (SLM) later deze maand weer op de Verenigde Staten van Amerika. Vanaf 25 augustus wordt met een tussenstop op Aruba gevlogen op Miami, Florida. De national carrier alsook andere Surinaamse luchtvaartmaatschappijen kregen weer toestemming van de Amerikaanse Federale Luchtvaart Autoriteit (FAA), nadat Suriname aan een aantal voorwaarden die te maken hadden met wetgeving en veiligheid had voldaan.

SLM-woordvoerder Rudy Westerborg geeft aan dat de vluchten uitgevoerd zullen worden met de MD-82. Alvast wordt begonnen met een vlucht op maandag en vrijdag en op basis van de ontwikkelingen daarna zal worden besloten of de operaties op de Miami-route zullen worden uitgebreid. Bij de tussenstop op Aruba zal gelijk de Amerikaanse ‘clearance’, immigratieformaliteit, plaatsvinden, zodat passagiers bij aankomst in Miami niet meer door de immigratieafhandeling hoeven. “Je pakt je bagage en loopt gewoon door naar de douane”, zegt Westerborg.

Dit zal oponthoud op de luchthaven minimaliseren, “omdat het soms heel erg druk kan zijn op de luchthaven in Miami”. DWT verneemt van de SLM-directie dat een ticket minder dan 1000 US dollar zal kosten. Westerborg erkent dat het de afgelopen jaren “nogal stuntelig is toegegaan met ongerieflijke overstapjes voor passagiers op Aruba”, bij vertrek naar de VS. Dit ongerief wordt nu weggemaakt. Hij geeft aan dat, ofschoon de luchtvaartsector het door onder meer hoge brandstofprijzen zwaar heeft, de SLM de kans niet voorbij kon laten gaan weer op de VS te vliegen nu de FAA het vliegverbod heeft opgeheven.

“Aan het groen licht verkregen van de Amerikaanse luchtvaartautoriteiten is een heleboel voorbereiding vooraf gegaan, waarbij SLM, de Luchtvaartdienst, CASAS en alle nog daarbij betrokken instanties heel veel werk moesten verzetten”, stelt de maatschappij in een verklaring. Met de nieuwe operatie komen de regionale routes niet in gedrang, verzekert Westenborg. Er is gezorgd voor een zodanige spreiding, dat de bestemmingen Port of Spain, Curaçao en Belem normaal worden aangedaan.-.

Bron/Copyright:

Nickerie.Net / de Ware tijd

14-06-2008

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2008. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics