Nickerie.Net, dinsdag 10 juni 2008


Magnifiek Oranje tikt Italianen tureluurs

(W. Vissers, Volkskrant)

BERN - Het Nederlands elftal opende de Groep des Doods op het EK met een fantastisch teken van leven. Voor ťťn keer mogen alle superlatieven uit de tekstverwerker: magistraal. Magnifiek. In een klassieker verpletterde het sprankelende Oranje het blauw van de bij vlagen sufgetikte wereldkampioen ItaliŽ.

Wesley Sneijder wordt na zijn treffer gefeliciteerd door Arjen Robben en bondscoach Van Basten. ( Foto Dubbelman/de Volkskrant)

En het zat ook een keer mee, in deze Nederlandse heruitgave van het Duitse Wonder van Bern in 1954. Twee keer sloeg Nederland toe in de fase die meteen volgde op een bijna-doelpunt van ItaliŽ.

Het Nederlands elftal, zo vaak bekritiseerd om het matige voetbal, liet zijn beste spel in bijna vier jaar onder bondscoach Marco van Basten zien. Althans, de superieur gespeelde eerste helft verhief Oranje van outsider tot medefavoriet voor de Europese titel.

Na rust hield het steeds vermoeider ogende Nederland vooral tegen, maar ook dat bleek de ploeg aardig te kunnen. En als de doorbraak dan eens dreigde, was daar doelman Van der Sar met fabuleuze reddingen. Meer over Euro 2008: EK-site - Nieuws, achtergronden, cijfers en weblogs Webmagazine - Interactieve special EK-pool - Voorspel de uitslagen

De 2-0 en 3-0 waren symptomatisch voor het Oranje van maandag. Treffers uit de zogenoemde omschakeling van verdedigen naar aanvallen, uit het leerboek van trainers.

Zo ging de 3-0: als een adelaar die met zijn klauw een onoplettend vogeltje uit het zwerk plukt, ranselde doelman Van der Sar een vrije trap van Pirlo uit zijn doel, een minuut of tien voor tijd.

In de tegenaanval via Giovanni van Bronckhorst, op zijn oude positie als linksachter mťt Sneijder de beste van allemaal, was hijzelf het eindstation van een langgerekte aanval. Hij knikte de voorzet van Kuijt binnen.

Tureluurs werden de Italianen getikt, met hun veelgeprezen middenveldtrio Gattuso, Pirlo en Ambrosini. Vooral de oud-Ajacieden Sneijder en Van der Vaart profileerden zich in de linie achter spits Van Nistelrooij, met hun flair, gedrevenheid, onbevangenheid, inzicht en vooral hun technisch vermogen. Hun spel straalde plezier uit, een aspect dat zo vaak onzichtbaar is in het Europese schaakvoetbal. Met de onvermoeibare Kuijt aan hun zijde vormden ze een fijn trio.

Hier in Bern stond een perfect voorbereide ploeg die af en toe vleugjes totaalvoetbal liet zien, de Hollandse stijl uit de jaren zeventig die op de avond voor de wedstrijd nog werd doodverklaard door een Italiaanse verslaggever. De uitvoering is heel anders, zonder vaste aanvallers op de vleugels, maar variatie en beweging is in het spel gekomen.

Het opvallende was dat Nederland ook in fysiek opzicht meekon met de Italianen. Sneijder was de onbetwiste uitblinker. In de voorbeschouwing had hij vol zelfvertrouwen gezegd dat vrees voor de Italianen onnodig was. Ook voorspelde hij dat Nederland alle ruimte zou krijgen op het middenveld te voetballen. Hetgeen bleek. Het verrassende was dat ItaliŽ ook achterin kwetsbaar was. Het gemis van aanvoerder Cannavaro deed zich gevoelen. Hij zat op de bank, als talisman.

Sneijder was jarig: 24. Is het niet mooi dat hij is geboren tijdens het EK van 1984, toen een andere grote nummer 10, Michel Platini, glorieerde?

De Jong en Engelaar controleerden het middenveld uitstekend, alsof ze al jaren niets anders doen dan tegen ItaliŽ voetballen. De vaak bekritiseerde verdediging gaf bijna geen krimp. In de laatste linie was rechtsachter Boulahrouz de verrassende naam. Van Basten zag in hem meer een pure verdediger dan in Heitinga. Boulahrouz deed het verdedigend goed. Aanvallend had hij weinig inbreng.

Weergaloos was ook de 2-0, na ruim een half uur, ook een doelpunt dus uit de omschakeling. Het begon achterin, waar Van Bronckhorst de 1-1 voorkwam door een ongelukkig geraakte kopbal van Van Nistelrooij van de lijn te houden. Vliegensvlug ging de oranjetrein naar voren. Van der Vaart vond Van Bronckhorst op links, Kuijt kopte diens voorzet terug naar Sneijder, die de bal slim binnenprikte.

Van Basten, vaak stoÔcijns, reageerde euforisch; juist in zoín doelpunt zitten vele trainingsuren.

De 1-0 van Van Nistelrooij riep de woede van de Italianen op, omdat hij bij het verlengen van het schot van Sneijder buitenspel zou hebben gestaan. Toni kreeg de gele kaart toen hij bij de aftrap scheidsrechter FrŲjdfeldt wees op het videoscherm in het stadion. De arbitrage keurde de treffer terecht goed, omdat Panucci achter de doellijn lag en buitenspel ophief.

In feite had de score hoger moeten zijn bij rust. Van Nistelrooij bleef struikelend op de been, toen hij na een steekballetje van Kuijt langs doelman Buffon wilde. Geen penalty dus.

Buffon redde vlak voor rust schitterend na een schuiver van Van Nistelrooij, die achter een steekpass van Van der Vaart aanholde. Tien, tien, zong het volk in oranje na de 2-0. Zo erg werd het niet voor de wereldkampioen.


Oranje vernedert Squadra: 3-0

HLN update (Belgie) - Oranje heeft Euro 2008 daverend ingezet. Dertig jaar na zijn laatste triomf tegen ItaliŽ - WK '78 in ArgentiniŽ, 2-1, die atoomknal van Arie Haan, herinnert u zich nog? - was wraak zoet voor Nederland. Drie-nul flikkerde er na 90 minuten op het scorebord in het Stade de Suisse in Bern, ooit het toneel van de onvergetelijke WK-finale van '54 tussen Hongarije en Duitsland. Drie-nul: een ab-so-lu-te vernedering voor de Squadra, voor wie al het geluk op het WK 2006 in Duitsland lijkt te zijn opgesoupeerd. Van Nistelrooy en Sneijder zetten Oranje voor rust al op rozen. In het slotkwartier telde Van Bronckhorst de Italianen definitief uit. Bern gaat een dolle feestnacht in.

Wonder van Bern
Het wonder van Bern heeft 54 jaar na datum een remake voortgebracht. Onvoorstelbaar was het in 1954, toen het (toen nog) bescheiden Duitsland het Hongaarse wonderteam van Puskas en co van de wereldtitel beroofde. Even onthutsend was het hoe Oranje vanavond de fiere Italiaanse wereldkampioenen wegspeelde. Op het middenveld waren de Italianen nergens, terwijl de defensie zonder sterkhouder Cannavaro wel een erg hoog koorknaapgehalte vertoonde. Een van bij het begin pressend Oranje liet de Squadra nooit in zijn favoriete rol van sluipmoordenaar kruipen. Zodat Bern in plaats van een potje schaak een waar spektakelstuk te zien kreeg.

Bizarre 1-0
Toegegeven: het eerste doelpunt van Oranje kwam er op bizarre wijze. Van Nistelrooy devieerde een knal van Sneijder in doel. De Zweedse ref Fjordfeldt keurde de treffer goed, op advies van zijn lijnrechter die naar de op de grond liggende Panucci wees. Die was buiten de lijnen beland na een tik van Buffon, maar volgens de spelregels kan een verdediger een aanvaller van de tegenpartij niet in buitenspelpositie brengen door zich terug te trekken achter zijn eigen doellijn.

Nieuwe mep
Protesteren baatte niet voor de Squadra Azzurri en tijd om van de opdoffer te bekomen, kregen de blauwhemden al evenmin. Integendeel, vijf minuten later volgde een nieuwe mep rond de oren. Van Bronckhorst haalde een bal van de lijn, repte zich met zevenmijlslaarzen naar de overkant en bediende Kuyt op maat. Sneijder, precies vandaag jarig, schoot de teruglegger van de ex-Feyenoorder genadeloos tegen de touwen.

WK 2006
Met twee-nul achter halfweg - Buffon voorkwam op slag van rust de voortijdige KO bij een doorbraak van Van Nistelrooy - had ItaliŽ evenveel goals geÔncasseerd als in heel zijn succesrijke WK-campagne in 2006. Een onwaarschijnlijk scenario, maar wie de Squadra vanavond bezig was, weet beter. Pirlo, Gattuso, de voortijdig naar de kant gehaalde Materazzi: geen schim vormden ze van het onverzettelijke team dat twee jaar geleden, weliswaar met een dosis geluk, de wereldtitel veroverde. Pas met de inbreng van veteraan Del Piero kwam er enige schwung in het aanvalsspel, maar Grosso en Pirlo stuitten op een uitstekende Van der Sar. Toni mikte de beste kans op de aansluitingstreffer onbeholpen over.

 

Ruud van Nistelrooy, auteur van de 1-0, uit duidelijke buitenspelpositie

De jarige Sneijder (l) tekende voor nummer twee, uitblinker Van Bronckhorst voor nummer drie.

Pas na de inbreng van Del Piero kwam er wat schwung in het Italiaanse aanvalsspel.

Edwin van der Sar, goed voor enkele puike saves, heeft een knuffel over voor dochtertje Lynn.

Deze Azzurri-fan heeft duidelijk moeite met de 3-0 optater.

De Oranje-aanhang maakt zich op voor een dolle feestnacht.

Nederland
7/10
 
Van der Sar Zeer secuur, enkele prima reddingen bij 2-0. 8
Boulahrouz Verrassend in basiself, maar onverzettelijk in de duels. 8
Ooijer Onberispelijke wedstrijd, niet op foutje te betrappen. 7
Mathijsen Secuur verdedigend, liet Toni weinig speelruimte. 7
Van Bronckhorst Grote uitblinker, redde bal op lijn en had voet in twee goals. 9
Kuyt Hard werkend als vanouds, goed voor twee assists. 8
De Jong Knapte het vuile werk op het middenveld uitstekend op. 7
Van der Vaart Overvleugelde Pirlo als spelmaker in de middenstrook. 7
Engelaar Zeer sterke partij ondanks weinig ervaring op dit niveau. 8
Sneijder Luisterde zijn verjaardag op met goal en assist. Alomtegenwoordig. 9
Van Nistelrooy Auteur van de belangrijke 1-0. Miste wel reuzenkans op 3-0. 7
Van Persie Viel in slotfase in. Miste nog opgelegde kans. 6
Heitinga Loste in slotkwartier uitblinker Boulahrouz af. 6
Afellay Ingevallen, zag machtig schot deklat strelen. 7
Italie
4/10
 
Buffon Had niks in te brengen tegen de drie Oranje-goals. 6
Panucci Bleke partij, werd geregeld in de wind gezet. 5
Materazzi Maakte hulpeloze indruk. Nog voor het uur uit zijn lijden verlost. 4
Barzagli Acteerde op zelfde povere niveau als kompaan Materazzi. 4
Zambrotta Af en toe een offensieve bevlieging. 5
Ambrosini Onzichtbaar, de verdienste van een puike Engelaar. 5
Gattuso Verzoop op het middenveld en mocht blij zijn dat hij geen tweede keer geel kreeg. 4
Pirlo Begon goed, maar zakte daarna heell diep weg. 5
Camoranesi Speelde een non-wedstrijd. Terecht vervangen. 4
Toni Maakte zijn reputatie niet waar. Miste bij 2-0 reuzenkans. 5
Di Natale Kwelduivel voor Belgie, maar tegen Oranje ondermaats. 4
Grosso Viel in, pakte uit met enkele sterke rushes, maar zonder resultaat. 6
Del Piero Na zijn inbreng kwam er eindelijk wat schwung in het Italiaanse aanvalsspel. Tevergeefs. 6
Cassano Kon als invaller niks meer klaarmaken. 5

 

Zilvervloot
Een counterend Oranje telde de Italianen tien minuten voor tijd definitief uit. Uitblinker Van Bronckhorst zette de kroon op het werk, opnieuw kwam de assist van Kuyt. Een berustend ItaliŽ mocht blij zijn dat Afellay en Van Persie de vernedering niet nog groter maakten. Voor het massaal opgekomen Legioen was het al lang voldoende. Ruim voor het eindsignaal werd de Zilvervloot ingezet. Bern maakte zich klaar voor een dolle feestnacht. (lpb)


Voor van Basten nauwelijks te overtreffen hoogtepunt

(ANALYSE, P. Onkenhout, Volkskrant)

BERN - Onorthodoxe Van Basten heeft altijd op zijn gevoel vertrouwd. Al zijn beslissingen pakten gisteren in Bern goed uit. De afscheidstournee van Marco van Basten als bondscoach is gestart met een hoogtepunt dat op Euro 2008 nauwelijks nog te overtreffen valt. Zelfverzekerd, brutaal en op technisch hoogwaardige wijze werd in Bern een historische overwinning geboekt op de kampioen van de wereld.

Oranje startte het Europees kampioenschap met een anderhalf uur durende aaneenschakeling van hoogtepunten. Overwinningen laten zich moeilijk vergelijken, maar het duel riep herinneringen op aan de dag dat Nederland onder leiding van spits Van Basten 20 jaar geleden in Hamburg West-Duitsland versloeg.

Het verschil met het laatste grote optreden van Nederland op het internationale podium was levensgroot. Twee jaar geleden leverde de ploeg een royale bijdrage aan een van de vulgairste wedstrijden uit de geschiedenis, het duel met Portugal in Neurenberg in de achtste finale van het WK.

Dat het eerherstel uitgerekend werd terugverdiend in een wedstrijd tegen het land dat dat toernooi won, ItaliŽ, is spectaculair. De revanche had volmaakte trekjes Ė en niet alleen door het resultaat. Dat was overigens extra voordelig door de uitkomst van het andere duel in groep C, RoemeniŽ - Frankrijk: 0-0.

In de meeslepende wedstrijd werd ItaliŽ op beheerste wijze verslagen. De techniek zegevierde in Bern, waar Nederland de eerste overwinning op ItaliŽ boekte sinds 1978, op het WK in ArgentiniŽ.

In zijn 49ste interland als bondscoach voelde Van Basten de druk bijna letterlijk. Het verklaarde de, voor zijn doen, heftige reactie op het doelpunt waarmee Sneijder de stand op 2-0 bracht. Aan de zijlijn sprong Van Basten driemaal in de lucht, van vreugde en zonder twijfel met grote opluchting.

De bondscoach heeft vier jaar lang toegewerkt naar het EK. Gezien de ervaring en de leeftijd van de spelers achtte hij de kans op succes in Zwitserland en Oostenrijk groter dan op het WK in 2006 . Tot maandagavond was dat echter slechts een theorie die nauwelijks op feiten was gebaseerd.

Het eerste deel van het laatste examen van Van Basten begon met een fascinerend gevecht, waarin Oranje de wereldkampioen zonder enige schroom uitdaagde. Misschien nog wel het opmerkelijkst was het dat het Nederlands elftal fysiek op de been bleef.

Dat gold ook voor de twee lichtvoetige oud-Ajacieden in wie Van Basten zoveel vertrouwen heeft gesteld, Sneijder en Van der Vaart. Het duo regisseerde de wedstrijd, won de meeste gevechten op het middenveld en kreeg daarbij veel steun van Engelaar.

Het gemak en de koelbloedigheid waarmee hij de strijd op het middenveld aanging met de Italianen, was verbluffend. Overtuigend leverde hij het bewijs dat reputaties, zoals van Italiaanse wereldkampioenen, maar relatief zijn. Engelaar (28) is een speler van FC Twente die het, schijnbaar zonder enige angst, opnam tegen gelouterde Italiaanse vedetten.

Oranje overtuigde in Bern en dat deed daardoor ook de bondscoach, vanwege de manier waarop hij het elftal prepareerde en samenstelde. In Zwitserland zette hij zijn vaak onnavolgbare spel stoÔcijns en met een glimlach voort.

Opnieuw werd duidelijk dat Van Basten vooral op zijn gevoel vertrouwt. Het elftal werd in vergelijking met de oefencampagne op diverse plaatsen gewijzigd. Slechts voor een deel (een blessure van Robben) was dat noodzaak.

Van Basten is vier jaar lang gebleven wie hij was, een onorthodoxe coach die risicoís niet schuwt en de weg van de minste weerstand vermijdt. Al zijn beslissingen, ook de discutabele, pakten maandag in Bern goed uit.

Net zo opvallend als de kracht van de aanval was de staat van de verdediging, het deel van de ploeg dat de meeste vragen opriep. De speelwijze, bekritiseerd door onder anderen mentor Cruijff, bleek een probaat middel om een van de sterkste landen te temmen.

De 33ste overwinning van de bondscoach is zonder twijfel zijn mooiste. Van Basten versloeg met Oranje het land waar hij als voetballer groot werd en dat onder leiding staat van een goede vriend, oud-ploeggenoot van AC Milan Roberto Donadoni. Het was een aardig detail op een avond die Nederland een hoogtepunt in het naoorlogse interlandvoetbal opleverde.


Bijna 7 miljoen Nederlanders zien zege

 

HILVERSUM - Bijna zeven miljoen mensen zijn maandagavond getuige geweest van de mooie prestatie van de Oranje-ploeg tegen het team van ItaliŽ op het Europees Kampioenschap Voetbal. Dat staat op de site van de Dienst Kijk- en Luisteronderzoek. Er schakelden 6.992.000 belangstellenden in om te zien hoe het Nederlandse gezelschap de wereldkampioen te pakken nam met een overwinning van 3-0. Naar de nabeschouwing keken ook nog eens 4,5 miljoen liefhebbers.


Internationale media laaiend enthousiast formidabele prestatie Oranje

(Telesportredactie)

AMSTERDAM - De internationale media zijn laaiend enthousiast over de formidabele prestatie die het Nederlands elftal leverde door wereldkampioen ItaliŽ met 3-0 te verslaan. Een greep uit de reacties: De Oranjespelers vieren de overwinning met de supporters. Ook de Europese pers is laaiend enthousiast over het Nederlands elftal. Foto: AFP

"Hier was de ware opening van het EK", loofde The Guardian. " ItaliŽ werd verrassend terecht met 3-0 verslagen door de Hollanders, hun eerste nederlaag sinds het WK van dertig jaar geleden."

"Hollandse Topklasse", jubelde The Sun. "Van Nistelrooy's discutabele openingsgoal leverde zinderende winst op in Groep des Doods." Vooral de Nederlandse spits en zijn Madrileense ploeggenoot Wesley Sneijder worden geroemd in het Engelse boulevardblad. "De mannen uit het Bernabeustadion konden geen betere boodschap afgeven."

"Nederland vernedert wereldkampioen ItaliŽ", was de conclusie in de Duitse krant Bild. "Het was dť knaller van de openingsweek. Het bracht dť sensatie! Dit had niemand verwacht."

"De complete Italiaanse supportersvakken vielen stil en kwamen niet meer tot leven", zo beschrijft de Italiaanse sportkrant Gazetta de lo Sport. "Met RoemeniŽ en Frankrijk nog te gaan is de 3-0 nederlaag tegen Nederland wel een heel slechte start."

"Nederland imponeert", was de mening van de Fransen in l'Equipe. " De hele wereld is verbijsterd. Dit is puur gezichtsverlies voor de wereldkampioenen van ItaliŽ. De Madrileense tandem Sneijder-Van Nistelrooy vernederde de Italiaanse verdediging."

"Nederlanders rollen ItaliŽ op", deden de Spanjaarden een duit in het zakje in sportkrant Marca. "Van Nistelrooy, Sneijder en Van Bronckhorst lieten niets over van de arme Italianen." Ook het harde werken van Nigel de Jong, Orlando Engelaar en Rafael van der Vaart werd geprezen.

Er waren ook enkele kanttekeningen. Zo verbaasde The Guardian zich over de, volgens hen, kromme regelgeving rond de openingsgoal van Oranje. Ruud van Nistelrooy mocht scoren uit buitenspelpositie, omdat Christian Panucci zonder toestemming buiten de lijnen lag en dus buitenspel ophief. Ook Bild snapte de twijfels rond het doelpunt. "Dit had nog nooit iemand gezien op een groot toernooi."

(Telegraaf)


Oranje-koorts ook in Paramaribo

PARAMARIBO - De Oranje-koorts is maandag ook uitgebroken in Paramaribo. Zeker tweehonderd Nederlanders hebben maandag in het populaire cafť 't Vat in het uitgaanscentrum van de Surinaamse hoofdstad naar de wedstrijd Nederland - ItaliŽ gekeken.

Ze dansten na afloop met hun Oranje-attributen nog een half uurtje en negeerden de analyses van Surinaamse televisiecommentatoren, die - net zoals de wedstrijd - op grote beeldschermen live werden uitgezonden. Gedurende de hele wedstrijd werd Oranje aangevuurd met 'Hup Holland hup, laat de leeuw niet in z'n hempie staan'.

Eťn van de uitbaters van 't Vat, een Surinamer van middelbare leeftijd, zegt vanavond lekker te kunnen gaan slapen. ĄNiet alleen vanwege de goede verkoop van drank en eten, maar zeker omdat de jongens van Oranje zeer goed op dreef waren. Ze hebben schitterend gespeeld. Ik heb er alle vertrouwen in dat ze het ver zullen schoppen op het EK.Ē


Prijs kaartje loopt op tot wel Ä3500

BERN, dinsdag De Europese voetbalbond UEFA heeft geen enkele controle meer als het gaat om de handel van voetbalkaartjes op de zwarte markt. In Bern werden gisteren voor tickets bedragen betaald van tussen de 2500 en 3500 euro. Op alle drukke plekken in de stad werden kaartjes aangeboden en niet alleen voor de wedstrijd Nederland-ItaliŽ. Zelfs Engelse handelaren zijn neergestreken in Bern om te bemiddelen. ĄWij proberen de kaartjes tegen aantrekkelijke prijzen in te kopen. Voor ons telt de handel, niet de wedstrijden, immers we doen als land niet meeĒ, aldus een Londense handelaar. Veel Oranjesupporters, die op de terrassen werden aangesproken om kaartjes te kopen, deden geen zaken. Vooral omdat veel valse kaartjes in omloop zijn. Ook zijn consumpties schrikbarend duur. Een kop koffie kost drieŽnhalve euro, voor een ijsje met twee bolletjes tellen de supporters meer dan vijf euro neer.

Hotels Ook zijn de extreme hotelprijzen die momenteel in Bern worden doorberekend een flinke tegenvaller. Voor de meest eenvoudige kamer, die normaliter nog geen 80 euro kost, moet ruim het vijfvoudige worden betaald. Aan de balies van de hotels worden binnen een paar minuten de prijzen flink verhoogd.

Het sobere Sorell Ador-hotel nabij het centrum van Bern stelt kamers ter beschikking die tussen de 350 en 450 euro kosten. Eliane Krebes, namens de VVV Bern verantwoordelijk voor EURO 2008, vindt het uitermate vervelend dat de hoteliers misbruik maken van de supporters. ĄWe hadden dit wel verwacht. Het EK interesseert de meeste eigenaren van de hotels totaal niet. Zij willen gewoon veel geld verdienen.Ē Bij Nederlanders is er ongeloof als blijkt dat de prijzen per dag fluctueren. ĄDit is echt asociaal. Ze maken hier echt misbruik van de supporters.Ē Krebes vindt de ontwikkelingen dramatisch voor het imago van de Zwitserse hoofdstad. ĄDit is geen visitekaartje voor het toerisme. Op deze manier blijven de Nederlanders voor vakantie weg.Ē (Telegraaf)


ZWITSERS PLUKKEN VOETBALFANS KAAL

door Graveland en Twilhaar (Telegraaf)

BERN, dinsdag Nederlandse voetbalfans in Bern voelen zich aan alle kanten bedrogen. Ze krijgen te maken met extreem hoge hotelprijzen, dubbel geboekte kamers en hoge prijzen voor consumpties. Ook bleken ongeveer 400 Oranjefans op het laatste moment geen ticket voor de wedstrijd van gisteravond te bezitten. Tickets van handelaren brengen ondertussen duizenden euroís op. Verscheidene grote aanbieders van voetbalreisjes, onder andere webwinkel Tickets & Events, bleken hun bestelde kaarten voor Nederland-ItaliŽ niet te hebben ontvangen. Pas op luchthaven Schiphol kwam gedupeerde Barend van Doorn er gisterochtend achter dat vlucht en hotel geregeld waren, maar dat de tickets voor de wedstrijd Nederland-ItaliŽ niet geleverd werden. ĄIk had twee opties. Naar huis of zonder ticket naar Zwitserland.Ē Hij koos ervoor om, net als het grootste gedeelte van de 30.000 Oranjesupporters in Bern, de wedstrijd daar op een groot scherm te bekijken.

ĄEen enorme domper. Je verheugt je op een goed georganiseerd uitje en je krijgt dit.Ē Tickets & Events betreurt de gang van zaken en heeft een advocaat in de arm genomen. Ook Nathalie Voorn van Nathalie Events moest haar klanten vertellen dat er geen tickets waren. ĄEen aantal bureaus heeft samen kaartjes ingekocht bij een partij. Niet de KNVB. Het probleem lijkt zich tot ťťn wedstrijd te beperken.Ē Voetbalbond KNVB stelt dat dit een waarschuwing mag zijn voor de komende wedstrijden. ĄEr is uitgekomen wat wij al voorspeld hadden. De kaartjes zijn niet overdraagbaarĒ, aldus woordvoerder Frank Huizinga. ĄIk mag hopen dat de gedupeerden juridische stappen ondernemen tegen deze zwarthandelaren.Ē


La Gazzetta kopt: De Zwartste Nacht

MILAAN - La Gazzetta dello Sport betitelde de nederlaag van ItaliŽ tegen Nederland in de openingswedstrijd van het EK voetbal maandagavond als een catastrofe.

De vernedering in beeld Gianluca Buffon treurt voor een vak vol Oranje-fans. FOTO EPA ,,La nottata piu nera, schreef de sportkrant. Oftewel: ,,De zwartste nacht.

De doelpunten van Ruud van Nistelrooy, Wesley Sneijder en Giovanni van Bronckhorst leidden tot de eerste zege van Oranje op de Squadra Azzurra sinds de WK-eindronde van 1978 in ArgentiniŽ, dertig jaar geleden werd het 2-1. Tijdens Euro2000 werd Nederland in Amsterdam in de halve finales uitgeschakeld door de Italianen, na 0-0 en een strafschoppenserie.


Bron/Copyright:

Nickerie.Net / Telegraaf / AD / HLN

10-06-2008

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2008. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics