Nickerie.Net, zaterdag 21 juni 2008


Nu ook bagage scan op Zanderij
Geplaatst: 21/06/2008

Paramaribo -  Het JAP-team heeft gisteren ter verscherping van de ruim- en handbagagecontrole op het Johan Adolf Pengel luchthaven twee scanners in gebruik genomen. Met deze nieuwe maatregel hoopt het Openbaar Ministerie de drugsmokkel tegen te gaan. De scanners zijn samen met andere materialen gedoneerd door Nederland aan het JAP-team om de drugscontrole makkelijker te maken.

‘De cijfers liegen er niet om dat het JAP-team zeer succesvol is geweest. Door de successen van dit team zijn drugsmokkelaars andere methoden gaan bedenken. Het gebruikmaken van culturele en/of muzikale groepen is onder andere één van deze nieuwe methode’, zei Procureur-generaal (PG) Subhaas Punwasi gisteren op de luchthaven te Zanderij. ‘Het JAP-team houdt op iedere vlucht 4-5 verdachte personen aan. Van deze verdachten blijken 2-3 uiteindelijk bolletjes geslikt te hebben.’

Het JAP-team, een controle-unit die het vorig jaar april door de PG ingesteld werd, met als opzet de controle te verscherpen, gericht op die gebieden die in de praktijk zeer aantrekkelijk zijn geweest, om drugs uitvoer mogelijk te maken. Het JAP-team is multidisciplinair van opzet. Hierin participeren gespecialiseerde medewerkers van het Korps Politie Suriname, het Korps Militaire Politie en de Douane en de NV Luchthavenbeheer.

Bron/Copyright:

Nickerie.Net / Dagblad Suriname

21-06-2008

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2008. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics