Nickerie.Net, maandag 30 juni 2008


Verpleegkundige Julliet Alpin: ĎMedisch beroep in trek bij jongerení

Geplaatst: 18/06/2008

Nickerie -  Tijdens de laatste studie- informatiebeurs te Nickerie is volgens de verpleegkundige Julliet Alpin gebleken, dat het medische beroep in trek is bij de jongeren. Tijdens de beurs was de stand van het Dr. L. Mungra Ziekenhuis steeds vol van en waar jongeren ook heel wat vragen op het personeel hebben afgevuurd om meer te weten te komen over de verschillende medische beroepen.

Alpin zei desgevraagd aan DBS dat velen nog steeds naar Paramaribo moeten om te studeren voor een van de aanverwante medische beroepen. Jongeren die belangstelling tonen om het medisch pad op te gaan na hun school, zien graag dat de regering samen met de leiding van het Dr. L. Mungra Ziekenhuis het zover voor mekaar krijgt om ook opleidingen in Nickerie te verzorgen. Velen kunnen het zich moeilijk permitteren om naar Paramaribo te gaan vanwege het gebrek aan verblijf en financiŽn die tegenwoordig zwaar drukken op vele gezinnen.

Alpin die al zeker 16jaren in het vak zit, zegt zelf dat Nickerianen voor bijscholingen veelal naar Paramaribo moeten afreizen en zo vele offers moeten brengen. Voor haar is de post waar zij zich nu bevindt, niet het einde. Julliet Alpin zegt dat zij nog verder wil gaan studeren om zich te specialiseren. Op een vraag of het ziekenhuis over voldoende gekwalificeerde verpleegkrachten beschikt, zei ze dat er nog veel meer nodig is om in de behoefte te kunnen voorzien. De verpleegkundige zegt ook dat jongeren die bewust voor deze richting kiezen, na hun basisopleiding, zich verder kunnen gaan verdiepen in de materie en verschillende richtingen kunnen opgaan om hogerop te komen.

Het medische beroep is volgens Alpin een ďnever ending storyĒ daar je steeds moet blijven studeren om kennis te dragen van de nieuwste technologieŽn, om zodoende het werk behalve met veel liefde en zorg ook nog verantwoord en vakkundig uit te voeren. Aan jongeren gaf zij dan ook op de infobeurs het advies dat zij moeten kiezen voor een job die hen aanspreekt. Tijdens de informatiebeurs te Nickerie had SZN zijn inforuimte behoorlijk voorzien van medisch apparatuur, medicamenten en instrumentarium die men dagelijks niet eens tegenkomt.


Danny Jibodh

Bron/Copyright:

Nickerie.Net / Dagblad Suriname

18-06-2008

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2008. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics