Nickerie.Net, donderdag 03 juli 2008


Minister Jong Tjien Fa houdt zich van de domme

Geplaatst: 03/07/2008

Paramaribo -  De minister van Ruimtelijke Ordening, Grond- en Bosbeheer (RGB), Michael Jong Tjien Fa, weet er helemaal niets van dat op dezelfde dag, aan hetzelfde nog niet bestaand hotel, samen 40 hectare grond op twee plaatsen in Suriname is uitgegeven. ‘Ik heb het dossier niet bij mij. Ik heb niet eens de naam van de ondernemer. En ik kan niet op een persconferentie ingaan op zaken waarop ik niet goed ben voorbereid. Ik heb de specifieke stukken nodig’, zei de bewindsman. De bewindsman zegt dat zijn ministerie vanaf de oprichting al minstens 8000 beschikkingen heeft uitgegeven.

Op 31 augustus 2007 tekende de bewindsman twee beschikkingen voor één en hetzelfde hotel. Het hotel kreeg 20 hectare domeingrond op het Matapicastrand in Commewijne en op hetzelfde moment nog eens 20 hectare in Para. Het gaat om een hotel met de initialen WLH.

De fractieleider van de NDP, Kenneth Moenne, zegt dat hij heeft geconstateerd dat in rap tempo domeingronden die een waarde van miljoenen euro’s vertegenwoordigen, worden weggegeven aan allerlei stichtingen en mensen. Moenne zegt helemaal geen moeite te hebben als domeingrond wordt uitgegeven aan behoeftige Surinamers, maar noemt de manier waarop RGB domeingrond uitgeeft, ronduit misdadig.

Moenne: ‘Een staat die arm is en claimt niet genoeg geld te hebben om dingen te doen en extra belastingen heft, geeft aan de andere kant extra grond weg die miljoenen euro’s waard is. Dit is niet op zijn plaats.’


Gregory Rijssen

Bron/Copyright:

Nickerie.Net / Dagblad Suriname

03-07-2008

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2008. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics