Nickerie.Net, vrijdag 04 juli 2008


TCT ziet registratie bussen Nickerie over het hoofd

Filia Enser, 03/07/2008

Paramaribo - Het over het hoofd zien van de registratie van bushouders in Nickerie ziet minister Richel Apinsa van Transport, Communicatie en Toerisme (TCT) niet als stagnatie in de uitgifte van de nieuwe busvergunningen. Met spoed is een delegatie van de dienst Openbaar Vervoer gisteren naar het westen vertrokken om ook daar de bushouders te registreren. Minister Apinsa verklaarde eerder tegenover de Ware Tijd dat zij volgende week al de nieuwe vergunningen wil verstrekken. Dat er geen registratie in Nickerie is gehouden, ziet ze niet als stagnatie van haar plannen.

Ze blijft optimistisch terwijl de delegatieleden haar morgen moeten rapporteren over de laatste ontwikkelingen. Bushouders in Nickerie zijn middels bekendmakingen op de hoogte gesteld van de registratie. Op het departement liggen vergunningen van ruim 900 bushouders die verlengd moeten worden. Sommige vergunningen dateren zelfs van 1975. Een speciale beschikking moet de periode vanaf 1975 tot en met 2005 overbruggen. Als TCT zover is, kan het ministerie van Binnenlandse Zaken overgaan tot publicatie van de speciale beschikking in het Staatsblad.

Daarna moet Apinsa de nieuwe vergunningen slechts van een handtekening voorzien voordat ze de deur uit gaan. Bushouders dringen er al jaren bij de leiding van het ministerie op legalisatie van hun status. Banken vragen immers geldige vergunningen voordat zij leningen verstrekken. TCT deed eerder een beroep op de politie om niet op te treden tegen bushouders met verlopen vergunningen en chauffeurs met verstreken chauffeurskaarten. Als de nieuwe vergunningen worden verstrekt, vergemakkelijkt het de controlewerkzaamheden van de politie waardoor de zogenaamde 'wilde bussen' van de routes worden gehouden.-.

Bron/Copyright:

Nickerie.Net / de Ware Tijd

04-07-2008

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright 2008. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics