Nickerie.Net, maandag 07 juli 2008


Bouterse wil Zuid-Amerika roder

Vernon Texel, 07/07/2008

Paramaribo - 2010 wordt het jaar van de grote veranderingen om Suriname "eindelijk op het rechte spoor te zetten". In de regio zijn landen als Bolivia, Venezuela, BraziliŽ, Nicaragua en Chili al voorgegaan. Nu de beurt aan Suriname om Zuid Amerika nog roder te kleuren, het symbool van de linkse politiek. Deze vaste overtuiging heeft NDP-voorzitter Desi Bouterse.

Zaterdagavond presenteerde hij in Ocer, samen met Jules Wijdenbosch (VVV), Dilip Sardjoe (BVD), Willy Soemita (KTPI) en Jim Hok (Palu), het Nationaal democratisch Platform 2008 officieel aan het groter publiek. Een gewonnen veldslag, nu de verkiezingsoorlog nog want "wij hebben 35 tot 40 zetels nodig om bepaalde mensen niet meer in de regeermacht te zien. Suriname kan namelijk naar een hoogte die ongekend is in Zuid-Amerika en het Caribisch Gebied", stelt Sardjoe. De Nieuw Front regering zou het land opzettelijk achterhouden en een andere richting uitduwen, terwijl zij constant is in haar eigen gelederen brandjes te blussen.

"De ene chanteert en de andere legt bij", is aan de orde van de dag in de regeercoalitie. "Armoede maakt regeren voor hen kennelijk makkelijker voor hen om te regeren", beweert de BVD-topper. VVV-politiekleider Wijdenbosch ziet de nieuwe combinatie daarom als een doorbraak. "Bosje en Bouta staan nu naast elkaar om het land verder te leiden. Wij zullen het volk redden van de ondergang", is zijn stellige overtuiging. Er is heerst een gezagscrisis in het land en een fenomeen van raciale tegenstellingen. Allemaal producten van de oude politiek. Reden voor Palu-voorzitter Hok zich aan te sluiten bij de nieuwe combinatie.

"De combinatie begrijpt de boodschap. Als dit beleid doorgaat gaan we dood", weet hij. Volgens Soemita is de afname in zetels van 33 in 2000 naar 23 in 2005 al een teken aan de wand voor het Nieuw Front. "Het ligt nu aan u om hen in 2010 de rode kaart te presenteren". In zijn slotwoord beloofde Bouterse dat alle Surinamers, als de combinatie regeermacht verwerft, betrokken zullen worden. Van het bedrijfsleven tot personen uit de huidige regering en in Nederland wonende Surinamers. Voor de laatste groep wel onder condities die Suriname stelt. "Wij pretenderen niet de wijsheid in pacht te hebben. We moeten gewoon afstappen van die Prasi oso-mentaliteit", aldus Bouterse.-.

dWT foto / Wilfred Leeuwin NDP-voorzitter Desi Bouterse, tijdens de massameeting waarin het Nationaal democratisch Platform 2008 officieel aan het groter publiek werd gepresenteerd.-

Bron/Copyright:

Nickerie.Net / de Ware Tijd

07-07-2008

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2008. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics