Nickerie.Net, maandag 07 juli 2008


‘Onderzoek Projecta: 43 drugsverkooppunten in Nickerie’

Asha Chaturi, 07/07/2008

NIEUW NICKERIE - Uit onderzoek van Stichting Projecta is gebleken dat er in Nickerie 43 plaatsen zijn waar drugs wordt verkocht en verhandeld. Ongeveer 2.800 mensen zouden drugsverslaafd zijn. Deze statistieken heeft de stichting afgelopen weekend in de Volkszaal in het rijstdistrict gepresenteerd. Verder is gebleken dat alle ressorten met dezelfde problemen kampen: drugs, vuilophaal, slechte wegen, problemen bij het verkrijgen van grondtitel en het rijgedrag van de weggebruikers.

Volgens parlementariër Harriët Ramdien moeten deze problemen ernstig worden genomen. "Het gaat mijn pet te boven dat er vanuit de kant van justitie geen zichtbare actie vertoond wordt, omdat het onderzoek uitwijst dat deze drugsplaatsen er nog bestaan." Zij deed een beroep op de politie om met de informatie van de stichting een onderzoek te doen en binnen de kortste keren actie te ondernemen ten einde deze verkoopplaatsen op te ruimen. Het gaat haar verstand te boven dat dit probleem jaar en dag wordt aangekaard via verschillende bronnen naar de politie toe en dat er niet wordt opgetreden.

Zuchtend merkten de bewoners op dat er een toename is van drugsverkoop in plaats van afname. Problemen waarmee de bewoners te kampen krijgen met de drugsverslaafden zijn de vele diefstallen en inbraken. Ramdien zegt dat Nickerie ook dringend een afkickcentrum nodig heeft om de drugsverslaafden te begeleiden. Er is ook dringend aandacht gevraagd voor het schoolvervoer voor de avondopleiding. Veel studenten haken af door het vervoersprobleem.-.

Bron/Copyright:

Nickerie.Net / de Ware Tijd

07-07-2008

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2008. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics