Nickerie.Net, woensdag 09 juli 2008


Getuige Brakke-Geer: ‘Kinderen Bouterse in het fort tijdens executies’

Greg Sitaram, 09/07/2008

Paramaribo - Getuige Eleonore Brakke-Geer die vrijdag is gehoord door de Krijgsraad blijft vasthouden aan haar eerdere verklaring dat de kinderen van voormalig legerleider en hoofdverdachte in het Decemberproces, Desi Bouterse, in het Fort Zeelandia waren toen de eerste executies plaatsvonden. Ook de ex-vrouw van Bouterse vertoefde volgens haar op het complex van het fort. Van de kinderen van Bouterse vernam Brakke-Geer dat er op mensen was geschoten.

“Eigenlijk heb ik dit mede kunnen afleiden uit hetgeen de kinderen van Bouterse, die op het Fort Zeelandia-complex woonden, vertelden, dat er op iemand geschoten was geworden. Ik heb bij die gelegenheid de vrouw van Bouterse geadviseerd om samen met haar kinderen de plaats te verlaten”, luidt een deel van de verklaring van de ex-secretaresse van Bouterse bij de rechter-commissaris (rc) op 27 oktober 2000. De president van de Krijgsraad heeft deze verklaring in het openbaar voorgelezen.

Behalve Brakke-Geer zijn ook vijf andere getuigen gehoord onder wie Onno Flohr, lijfwacht van wijlen garnizoenscommandant Roy Horb. In zijn verhoren heeft Flohr nooit gewag gemaakt van de aanwezigheid van de kinderen van Bouterse. Ook de ex-vrouw van de ex-legerleider, Ingrid Figuera, die als getuige in deze zaak is gehoord, heeft nimmer verklaard dat zij met haar kinderen in het fort was ten tijde van de moordpartij. Flohr die overigens heel consistent was in zijn verklaring bij de Krijgsraad gaf bij de politie en rechter-commissaris (rc) te kennen dat behalve Bouterse ook enkele andere leden van de groep van 16 in het fort waren in de morgenuren van 8 december 1982.-.

Bron/Copyright:

Nickerie.Net / de Ware Tijd

09-07-2008

 

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2008. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics