Nickerie.Net, woensdag 09 juli 2008


NDP 2008 niet enigste optie voor A-I

Eric Mahabier,  08/07/2008

AMSTERDAM - "We springen niet in een leeg zwembad. We willen niet overhaast zaken afronden. We hebben bepaalde eisen en daaraan is nog niet voldaan". Zo reageert Alternatief- I (A-I)-voorzitter Ramon Cruden op de proclamatie van NDP 2008 zaterdagavond zonder de combinatie waarvan hij deel uitmaakt erbij. DNP-2000, NDP, KTPI, BVD en PALU vormen NDP 2008.

Alternatief-I-voorzitter Ramon Cruden.

 

Volgens Cruden, die op vakantie is in Nederland, staat de harde eis die A-I aan NDP 2008 heeft gesteld nog recht overeind. A-I wil eerst duidelijkheid welke personen de topvijf-posities mogen invullen indien NDP 2008 aan de macht komt. "Of laat de leiders verklaren dat ze niet in het bestuurlijke komen, dat is ook iets waarmee we kunnen leven", zegt Cruden.

"Nooit op een paard wedden", antwoordt hij op de vraag of A-I andere opties heeft indien aan deze harde eis niet voldaan wordt. Binnenkort volgen er gesprekken met andere partijen en of combinaties en Cruden zegt dat deze maand nog duidelijk wordt welke koers A-I verder neemt. DWT verneemt dat DOE, Nieuw Suriname, PSV en de Unie van Progressieve Surinamers een serieuze optie zijn voor A-I. Naar alle waarschijnlijkheid zullen deze partijen het Middenblok gaan vormen. Cruden wil niet vooruit lopen op zaken en noemt geen namen van partijen en of combinaties met wie zijn combinatie de komende dagen serieuze gesprekken gaat voeren voor een samenwerking.

"Wij interpreteren dat niet zo, maar wachten op inwilliging van onze eisen", reageert Cruden tenslotte op de vraag of met de vroegtijdige proclamatie van NDP 2008 de politieke boodschap is gestuurd dat met of zonder A-I deze nieuwe combinatie verder gaat.-.

Bron/Copyright:

Nickerie.Net / de Ware Tijd

09-07-2008

 

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright 2008. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics