Nickerie.Net, dinsdag 15 juli 2008


Succesvolle Nederlandse ondernemer Chris Jarbandhan remigreert voor ontwikkeling Nickerie

Eric Mahabier, 11/07/2008

DEN HAAG - De bekende Nederlandse ondernemer van Nickeriaanse afkomst, Chris Jarbandhan,  remigreerd naar Suriname. “Werken voor Suriname en de Nickeriaanse gemeenschap en de VHP in Suriname sterker maken”, geeft Jarbandhan als hoofdredenen aan voor zijn besluit. Hoewel hij benadrukt zich voor de totale Surinaamse gemeenschap te zullen inzetten, zegt Jarbandhan in zijn activiteiten de nadruk te willen leggen op zijn geboortedistrict Nickerie. Hij wil dat het rijstdistrict optimaal gebruik maakt van de kansen en mogelijkheden die er zijn vanuit de agrarische sector. Voorts wil hij de kiezers daar mobiliseren voor een sterkere VHP, waardoor hun belangen ook optimaal behartigd kunnen worden.

Chris Jarbandhan

“Ik heb een naam hier verdiend, een goede reputatie opgebouwd en allerlei ondernemingsprijzen gehad. Die successen zijn er hier, maar ik wil ook voor Suriname en de VHP daar iets betekenen.” Jarbandhan draait in Nederland een accountantskantoor. “Ik ga niet voor een post of functie, maar om voor de samenleving te werken en iets te betekenen”, zegt hij. Jarbandhan zegt geen ambities te hebben voor een of andere functie bij de VHP. Hoe hij precies invulling zal geven aan zijn dromen weet hij nog niet. “Als men besluit mij op een post te plaatsen is het hun goed recht, maar zelf eis ik niets.” Jarbandhan zegt mede vanwege zijn goed draaiende accountantskantoor vaker naar Nederland te zullen komen.

Het ligt in de bedoeling binnen enkele maanden een congres in Nederland te houden waar een voltallig bestuur van VHP Platform zich zal presenteren. Het bestuur bestaat nu nog uit Jarbandhan, Leendert Doerga en Humphrey Bhagwanbali. Jarbandhan benadrukt dat het bestuur geen tegenstander is van VHP-SN. Het congres in Nederland wordt gehouden om van de Nederlanders van Surinaamse origine “ondersteuning” en sympathie te krijgen en verder om hen te betrekken bij alle activiteiten. Jarbandhan vindt de participatie van deze groep belangrijk, omdat die nog altijd een binding heeft met Suriname. Via hun families en vrienden kunnen zij de nodige invloed uitoefenen om de VHP sterker te maken.-.

Bron/Copyright:

Nickerie.Net / de Ware Tijd

15-07-2008

 

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2008. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics