Nickerie.Net, dinsdag 15 juli 2008


LVV trekt vergunningen Rudisa en Michi in

Geplaatst: 15/07/2008

Paramaribo -  De kogel is door de kerk. Het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) heeft vrijdag de vergunningen van Rudisa en Michi per direct ingetrokken. Dit deelde de minister van LVV, Kermechend Raghoebarsing, desgevraagd mee aan DBS. Volgens de bewindsman is de directe reden hiertoe, de systematische weigering van de twee bedrijven in de afgelopen periode om rauwe melk op te kopen bij de melkboeren, ondanks het in hun vergunningsvoorwaarden staat opgenomen. Ook heeft LVV de twee bedrijven ettelijke malen op de vingers getikt om alsnog rauwe melk op te kopen. Echter heeft dit niet het gewenste resultaat opgeleverd.

In de vergunningsvoorwaarden staat opgenomen dat Rudisa minimaal 4.000 liters rauwe melk moet opkopen voor verwerking en productie en Michi minimaal 2.000 liter. Nadat de twee directeuren op de vingers waren getikt door LVV, hebben zij nog stoere taal gebruikt en aangegeven dat LVV geen poten heeft om op te staan om de vergunningen in te trekken. De bedrijven hebben geen gevolg gegeven aan de oproep waardoor het ministerie onverbiddelijk was bij zijn besluit.

Raghoebarsing zegt verder dat deze 2 bedrijven, nu hun vergunningen zijn ingetrokken, opnieuw een aanvraag kunnen indienen om in aanmerking te komen voor een nieuwe vergunning. Op de vraag of hij wakker ligt van de opvatting van de twee directeuren dat LVV geen poten heeft om op te staan bij intrekking van de vergunning, is de LVV-topman heel duidelijk. ‘Er zijn wetten en regels in dit land en iedereen moet zich hieraan houden.’ Noch de directie van Rudisa noch die van Michi NV was bereikbaar voor commentaar.

Bron/Copyright:

Nickerie.Net / Dagblad Suriname

15-07-2008

 

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2008. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics