Nickerie.Net, donderdag 17 juli 2008


Hoost gebelgd over gesprek Van Bommel en Parmessar

Eric Mahabier, 17/07/2008

DEN HAAG - Voorzitter Romeo Hoost van het Comité Herdenking Slachtoffers Suriname is niet te spreken over het onderhoud dat Tweede Kamerlid Harry van Bommel van de Socialistische Partij (SP) vorige week met NDP-assembleelid Rabin Parmessar had. Beide politici hebben toen van gedachten gewisseld over diverse actuele onderwerpen. Eén van de resultaten van dit gesprek was dat Van Bommel de Nederlandse regering schriftelijke vragen heeft gesteld over problemen die kunnen ontstaan bij de aansluiting van Surinaamse studenten in het Nederlands onderwijs door de lerarenstaking in Suriname. Dat Parmessar uit de NDP komt en Desi Bouterse zijn partijvoorzitter is, vormt voor Van Bommel geen obstakel om voor het algemeen belang samen met Parmessar naar een oplossing te zoeken voor problemen.

Voorzitter Romeo Hoost van het Comite Herkenking Slachtoffers

“Ik vraag me wel af of je je het zou permitteren hier in Nederland met een partijgenoot van Hitler te praten, indien deze partijgenoot nooit en te nimmer afstand heeft genomen van de afschuwelijke daden van zijn partijleider Hitler”, openbaart Hoost zijn reactie aan Van Bommel. De voorzitter van het comité haalt verder ook aan dat Parmessar “tot en met de dag van vandaag nooit afstand heeft genomen van de Hitler-daden waarvan zijn partijvoorzitter, de verdachte Desi Bouterse, wordt beschuldigd.” Hoost vraagt zich af wat het buitenlands beleid van de SP is.

Dat Van Bommel de zaak Bouterse als een binnenlandse aangelegenheid ziet, laat Hoost de conclusie trekken dat het SP-kamerlid “niet goed” op de hoogte is van het politiek gebeuren in Suriname “ňf bereid is met betrekking tot Suriname een andere buitenlandse politiek te voeren.” Vanuit het buitenland heeft Van Bommel de voorzitter van het comité laten weten dat hij na zijn vakantie met hem (Hoost) over deze zaak zal praten. -.

Bron/Copyright:

Nickerie.Net / de Ware Tijd

17-07-2008

 

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2008. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics