Nickerie.Net, dinsdag 22 juli 2008


Invoering accijnszegels tegen illegaal import op 15 augustus
Geplaatst: 22/07/2008

Paramaribo  -  De ingangsdatum voor de invoering van accijnszegels door het ministerie van FinanciŽn, directoraat Belastingen, is gesteld op 15 augustus. Dit maakte de directeur van het directoraat Belastingen, Roy May, desgevraagd kenbaar aan Dagblad Suriname. De directeur zegt dat alles op schema is. Ď De controle unit is reeds geÔnformeerd en met de importeurs zullen de afspraken gemaakt worden voor de implementatie van de accijnszegels. Middels het plakken van posters in de winkels zullen zowel de winkeliers als de consumenten geattendeerd worden op de accijnszegels.í

Het directoraat Belastingen draagt zorg voor de zegels. Deze zijn gekocht bij de Canadian Bank. Voor de grote importeurs is gedaan gekregen dat de fabrieken in het buitenland speciaal voor Suriname een code aanbrengen op de verpakkingen. Bij de kleine importeurs echter zullen de accijnszegels door hen zelf worden aangebracht op de artikelen. De importeur kan deze zegels gratis verkrijgen bij de Centrale Bank van Suriname.

Middels de implementatie van de accijnszegels en markers wil het directoraat Belastingen de smokkel en het oneigenlijk brengen van accijnsgoederen waaronder de alcoholische dranken, tabak en tabaksproducten op de markt, terugdringen. Hierdoor wil het ministerie de bonafide handel dan wel producenten van die producten beschermen tegen eventuele smokkel. Geplande acties zullen ertoe moeten resulteren dat de smokkelactiviteiten tot een minimum beperkt worden en de staat hierdoor geen inkomsten meer derft.

Bron/Copyright:

Nickerie.Net / Dagblad Suriname

22-07-2008

 

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2008. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics