Nickerie.Net, vrijdag 25 juli 2008


Nickerie heeft milieupolitie

Asha Chaturi, 25/07/2008

NIEUW-NICKERIE - Het rijstdistrict pakt het milieuprobleem serieus aan. In dat kader zijn Terry Castilho en Simone Pollard gisteren namens Milieubeheer geïnstalleerd als milieupolitie. “Er zullen nu maatregelen getroffen worden tegen degenen die zich schuldig maken aan milieuvervuiling”, zegt Anand Ramsaran, hoofd Milieubeheer, afdeling Nickerie. Voor het district is het een mijlpaal. De twee zijn eerste milieupolitieagenten die het district kent. Zij zullen erop toezien dat het milieu niet wordt vervuild. Voor mensen die zich niet aan de milieuregels houden, komen er sancties. Volgens Ramsaran was installatie van de milieupolitie een noodzaak, omdat er nog heel wat mensen zijn die bewust het milieu vervuilen.

dWT foto/Asha Chaturi De milieupolitiefunctionarissen Terry Castilho en Simone Pollard zijn hun werkzaamheden om het milieu schoon te houden begonnen.-.

De milieupolitie zal zich eerst richten op het vuil op de bermen en hoog wied. De bevoegdheden van deze speciale unit is dat zij de overtreders in de eerste instantie aanschrijven om het vuil op te ruimen. Blijft dat uit, dan wordt er een proces-verbaal opgemaakt en zullen boetes daarop volgen. De milieupolitie zal vaker op straat te zien zijn.

Ze zal te herkennen zijn aan de oranje vest met het opschrift Milieupolitie. Volgens Ramsaran zijn twee milieupolitieagenten nog lang niet genoeg. Het streven is erop gericht vijf te installeren, zodat alle ressorten kunnen worden gecontroleerd. Ook zegt Ramsaran dat er meer voorlichting gegeven zal moeten worden aan de gemeenschap om milieubewust te worden. Met de installatie van de milieupolitieagenten hoopt Ramsaran dat de mensen zich zullen houden aan de regels, waardoor het district zich kan verheugen op een schoon milieu.-.

Bron/Copyright:

Nickerie.Net / de Ware Tijd

25-07-2008

 

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2008. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics