Nickerie.Net, maandag 28 juli 2008


Bholanath Narain: ‘Vernieuwing in plaats van gewoonterecht’

Isaak Poetisi, 26/07/2008

Paramaribo - De Vernieuwingsbeweging binnen de Verenigde Hervormde Partij (VHP) is vast van plan de beoogde hervormingen binnen de VHP door te voeren. "We gaan voor vernieuwing in plaats van gewoonterecht". Voorzitter van de Vernieuwingsbeweging Bholanath Narain is sterk gekant tegen de huidige politieke cultuur en leiderschap binnen de VHP, die niet tot resultaten leidt. "Als er niet geluisterd wordt, dan moet dat afgedwongen worden", stelt Asish Gajadien resoluut vast. Dit is gisterenavond nog eens benadrukt tijdens de eerste open vergadering van partijstructuren van het ressort De Nieuwe Grond op de Shri Hanumanschool aan de Indira Gandhiweg.

Bholanath Narain en Edmund Kasimbeg van de Vernieuwingsbeweging gisteren op goed bezochte kernenvergadering van het ressort De Nieuwe Grond (dWT foto/ Isaak Poetisi)

In een motie die unaniem door de meerderheid van de 20 kernen van het ressort is aangenomen, wordt onomwonden aangegeven dat alle leden van de partij de kans moeten krijgen om mee te dingen naar alle representatieve politieke en bestuurlijke functies tijdens de komende algemene verkiezingen van 2010. Ingaand op de mondelinge uitnodiging van het VHP-hoofdbestuur om de pijnpunten te bespreken, zei Gajadien, dat zij niet zullen ingaan op deze uitnodiging. De structuren staan achter de brief die de Vernieuwingsbeweging op 9 juli heeft geschreven aan het VHP- hoofdbestuur. Daarin wordt gevraagd om schriftelijke informatie over de regels en procedure voor het kandideren van personen. Het gaat hier om het bekleden van politiek representatieve en bestuurlijke functies binnen de bestuursorganen.

De structuren wijzen het huidig systeem af zoals dat wordt toegepast door een kleine groep bestuursleden. Deze werkwijze is gebaseerd op favoritisme. De kernbesturen roepen derhalve op de bestuurstermijn vast te stellen op maximaal twee termijnen voor alle politiek bestuurlijke functies. Edmund Kasimbeg vindt dat met de grote opkomst bewezen is dat zijn persoonlijke calculatie de schatting bevestigt dat ruim 80 procent van de VHP-leden achter de Vernieuwingsbeweging staat. Narain roept de kernen van De Nieuwe Grond op om met kernen uit andere ressorten te brainstormen op welke manier de gewenste vernieuwingen door te voeren.-.

Bron/Copyright:

Nickerie.Net / de Ware Tijd

26-07-2008

 

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2008. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics