Nickerie.Net, maandag 28 juli 2008


SRD 200.000 microkrediet voor landbouwers
Geplaatst: 18/07/2008

Nickerie -  Middels ondertekening van de samenwerkingsovereenkomst met Godo Foundation kreeg Seva Network Suriname SRD 200.000 beschikbaar voor de verdere uitzetting van microkredieten aan landbouwers. Het gaat om gelden ter continuering van de leningverstrekking aan kleine boeren die in het bezit zijn van maximaal 15 ha. grond tot een maximum van SRD 7.500 met een rente van 12 % rente per jaar. De overeenkomst werd gisteren getekend door Edwin Watson, voorzitter van Godo Foundation, en Radj Bhondoe, voorzitter van Seva Network Suriname.

Volgens Radj Bhondoe gaat het om de rijst- en groenteboeren in de districten Nickerie, Saramacca en Coronie die in aanmerking komen voor de lening. In Nickerie worden er 250 kleine boeren geholpen en in Saramacca is het aantal 30. Ten aanzien van het district Coronie zijn er nog gesprekken gaande met de boeren. De microkredieten betreffen kredieten die van regeringswege verstrekt worden aan kleine ondernemers. Het zijn kredieten die verstrekt worden zonder onderpand. Verwacht wordt dat zo’n vierduizend ondernemers geholpen worden met het totaal krediet van zes miljoen euro dat beschikbaar is gesteld.

De ondertekening van de overeenkomst had gisteren plaats in het gebouw van de Godo Foundation aan de Keizerstraat. De Godo Foundation is een werkarm van Spaar en Kredietcoöperatie Godo. Godo Foundation is in 2006 opgericht door Godo, die gedreven door haar “social responsibility” een deel van haar opbrengsten wil bestemmen voor activiteiten van de gemeenschap. Het doel van Godo Foundation is een bijdrage te leveren aan de humanisering van de Surinaamse samenleving door een rechtvaardige verdeling van inkomens, welzijn en welvaart. De activiteiten die Godo Foundation wil ondersteunen liggen op het vlak van gemeenschapsontwikkeling, ondernemerschap, onderzoek en samenwerken/netwerken.

De stichting Seva Network Suriname is in 2005 opgericht met o.a. als doelstelling het bijdragen aan armoedebestrijding in Suriname en aan verbeterde onderlinge samenwerking tussen gemeenschappen van verschillende etnische en religieuze achtergronden.

Bron/Copyright:

Nickerie.Net / Dagblad Suriname

23-07-2008

 

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2008. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics