Nickerie.Net, maandag 28 juli 2008


Woongebied Lachmanproject onder water gelopen
Geplaatst: 18/07/2008

Nickerie -  Het woongebied dat beter bekend staat als het ‘Lachmanproject’ in het district Nickerie, kampt dezer dagen met wateroverlast. Zware regens van de afgelopen dagen hebben ervoor gezorgd dat de erven van de bewoners onder water zijn komen te staan doordat trenzen jarenlang dicht zijn begroeid. De verkavelaar naar wie dit project is genoemd, heeft geen stappen ondernomen om iets te doen aan de ontwatering en infrastructuur van dit gebied. Van overheidszijde kan daarom nog weinig gedaan worden. De bewoners gaven te kennen dat zij heel veel schade hebben opgelopen.

Het water staat bijkans dertig centimeter hoog in bepaalde woningen. De straten van Lachmanproject zijn nu meer dan ooit onder water gelopen. Mensen zijn genoodzaakt om te waden in het vuile water dat moeilijk wegstroomt. Na verzoek van de buurt, heeft een particulier een graafmachine naar het ondergelopen gebied gedirigeerd om dichtgeslibde en dichtbegroeide trenzen op te halen zodat het water zijn weg kan vinden naar de sluis die het verder uitloost in de Nickerierivier.
Andere delen van Nieuw Nickerie, die ook niet bespaard zijn gebleven, zijn voor korte duur onder water geweest. Het water trok hier binnen de kortste keren weg. Bewoners van Lachmanproject zeggen te vrezen voor ongedierte dat zeker veilige en droge oorden zal opzoeken.


Danny Jibodh

Bron/Copyright:

Nickerie.Net / Dagblad Suriname

23-07-2008

 

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2008. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics