Nickerie.Net, maandag 28 juli 2008


Leerlingen verkennen Bigi Pan

Asha Chaturi, 28/07/2008

NIEUW-NICKERIE - Ruim 25 zesdeklassers hebben afgelopen weekend een bezoek gebracht aan het Bigi Pan-gebied. De trip is hen aangeboden door Arie Spaans, een vogelliefhebber. In april mochten de leerlingen van alle zesde klassen een opstel maken over de Rode Ibis en over de redenen waarom deze beschermd moet worden. Uit de inzendingen van verschillende scholen is steeds de beste gekozen. De schrijvers mochten samen met een begeleider van de school en hun klas een dagje naar het gebied.

De leerlingen van verschillende lagere scholen maken zich gereed om met de boot het Bigi Pan-gebied, in Nickerie, in te gaan. De trip is hen aangeboden door vogelliefhebber Arie Spaans (dWT foto/Asha Chaturi).

Vince Karijoredjo, leerling van OS 2 te Wageningen, zegt bijzonder genoten te hebben van deze dag. Hij was evenals enkele anderen nooit eerder naar Bigi Pan geweest en vond de trip zeer leerrijk. Ter plaatse kregen de leerlingen informatie van Jasodra Rampersad, medewerker van Natuurbeheer. De leerlingen mochten zoveel vragen stellen als zij wilden. Daarna kregen zij een rondleiding met de boot die hen verder het gebied in bracht.

De Rode Ibis kreeg veel aandacht. Op de vraag -van de leerlingen- waarom de ibis rood is, kregen ze als antwoord: “Zij worden pas rood als zij garnalen en krabben eten”.-.

Bron/Copyright:

Nickerie.Net / de Ware Tijd

28-07-2008

 

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2008. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics