Nickerie.Net, maandag 28 juli 2008


Minister Wolf betreurt drama Nickerie

Filia Enser, 28/07/2008

Paramaribo - Hoewel minister Edwin Wolf van Onderwijs en Volksontwikkeling (Minov) formeel geen officiële verklaring heeft gegeven na het drama in Nickerie, afgelopen donderdag, zegt hij aan de Ware Tijd de dood van Farousha Khodabaks te betreuren. “Het is een bijzonder geval, maar de vraag is wat we met zijn allen kunnen doen om soortgelijke drama's in de toekomst te voorkomen”. Er reist vandaag een team vanuit Paramaribo af naar het rijstdistrict, waarbij de bewindsman zich persoonlijk zal laten informeren over het voorval. Prioriteit geniet volgens de bewindsman begeleiding van de familie, leerlingen en de leerkrachten door deskundigen. Vanuit de inspectie van Nickerie zijn er al acties hiertoe ondernomen.

De samenleving werd afgelopen donderdag opgeschrikt door de brute moord van het tienjarige meisje door een twaalfjarige jongen, die ex-leerling was van de school. De dader sleurde het slachtoffer de klas uit waarna hij haar op het schoolerf fatale messteken toebracht. Na zijn snode daad verwondde hij zichzelf ook. Hij werd naar het ziekenhuis vervoerd waar operatief ingrijpen noodzakelijk was. De twaalfjarige jongen is volgens informatie van de school twee maanden terug door herhaaldelijk wangedrag afgeschreven. De jongen zou onhandelbaar zijn en ook de ouders hadden moeite met zijn gedrag. Hij was recent betrokken bij een vechtpartij met een andere leerling van de school. Ook de politie is meermalen op de hoogte gesteld. De twaalfjarige stond onder begeleiding van de stichting Welzijns Instituut Nickerie (WIN). Volgens de schoolleider is de jongen vechtlustig en agressief; vaak wilde hij een stoel gooien naar zijn leerkracht.

Vanuit de samenleving wordt ook geklaagd over de omrastering van scholen. Deze laat vaak te wensen over. Weer anderen vragen zich af of de school wel een veilige plek is. Voor minister Wolf zijn scholen over het algemeen wel veilig. “Het is een plaats waar ouders met een gerust hart hun kinderen kunnen achterlaten”. Scholen moeten zelf zorgen voor de omrastering. Hiervoor kunnen onder andere de inschrijfgelden worden gebruikt, terwijl schoolleiders ook creatief moeten zijn door bijvoorbeeld te fundraisen.-.

Bron/Copyright:

Nickerie.Net / de Ware Tijd

28-07-2008

 

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2008. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics