Nickerie.Net, maandag 28 juli 2008


Ouders treuren om daad zoon: ‘Prewesh werd soms geplaagd door anderen’

Ebu Jones en Asha Chaturi, 28/07/2008

NIEUW-NICKERIE - De ware toedracht van de moord op de tienjarige Farousha Khodabaks door de 12-jarige Prewesh Kanhai is ook voor de familie van de jongen een raadsel. Kanhai stapte afgelopen donderdag, gewapend met een mes, via een dam aan de westelijke zijde van de OS Kisoensingh, het schoolerf op. De jongen liep regelrecht naar de klas waarin het latere slachtoffer zat, pakte haar bij de hand en trok haar het schoolerf op waarna hij een aantal keren op haar instak. Na zijn daad bewerkte hij zichzelf met het mes. Het meisje overleefde de actie niet, maar de dader wel. “Ik kon altijd op hem rekenen, maar soms wist ik niet wat er met die jongen gebeurde. Hij is van tijd tot tijd onhandelbaar”, zegt moeder Ramratie Kanhai (48) in gesprek met dWT. Ze zegt dat haar zoon “een heel lieve jongen is”, die haar altijd hielp in de huishouding. Maar volgens haar sloeg hij van tijd tot tijd door en werd hij onhandelbaar.

Moeder Ramratie Kanhai (links) weet ik niet wat haar zoon er toe bracht een negenjarig meisje dood te steken. “Hij is een lieve jongen, maar van tijd tot tijd onhandelbaar”, zegt ze. Vader Chanderdew Kanhai (rechts) beschrijft zijn zoon als positief. “Hij was altijd bezig met werken. Hij ging met vrienden vissen en viel niemand lastig.” Ook hij bevestigt dat de jongen soms afwijkend gedrag vertoonde. Volgens de familie is Kanhai zelf slachtoffer. Hij zou vaker door de kinderen geplaagd zijn. “Nanhi ke bander”, hetgeen betekent ‘aap van Nannipolder’, was de naam die hij kreeg van andere jongeren (dWT foto / Asha Chaturi).

Die bewuste ochtend zag moeder Kanhai geen teken van stress of boosheid bij haar zoon, waardoor het voor haar en de hele familie ook een raadsel is waarom hij een ander van het leven heeft beroofd. Ramratie: “Die ochtend is hij vroeg opgestaan en heeft mij weer eens geholpen in de huishouding. Hij heeft dat heel huis voor me gedweild. Toen hij klaar was is hij gaan baden en heeft hij gegeten. M’n zoon zat rustig te relaxen toen ik hem vroeg om een soft en brood voor me te gaan kopen. Ik gaf hem ook extra geld om een bami voor zichzelf te kopen. Hij pakte zijn fiets en ging ervandoor. Ik zei hem nog om niet lang weg te blijven”, vertelt de vrouw bedachtzaam. “Een buurvrouw vertelde mij wat er gebeurd was.”

Verontschuldiging

De ouders Kanhai keuren het gedrag van hun zoon af en zijn bereid hun verontschuldiging aan de familie van het slachtoffer aan te bieden, maar uit vrees voor hun leven hebben zij dat nog niet gedaan. Volgens de familie is Kanhai zelf slachtoffer. Hij zou vaker door de kinderen geplaagd zijn. “Nanhi ke bander”, hetgeen betekent ‘aap van Nannipolder’, was de naam die hij kreeg van andere jongeren.

De leiding van de school zou volgens de ouders de klachten van de jongen, dat hij geplaagd werd, hebben genegeerd. Het is zelfs zo erg geworden, dat hij twee maanden terug bij een vechtpartij betrokken raakte, waardoor hij een sleutelbeenfractuur opliep. Hij werd aan zijn lot overgelaten en moest door zijn ouders op school afgehaald worden en naar de dokter worden gebracht voor behandeling. De leiding van de school schreef de jongen af vanwege wangedrag.

Vader Chanderdew Kanhai (50) beschreef zijn zoon als positief. “Hij was altijd bezig met werken. Hij ging met vrienden vissen en viel niemand lastig.” Ook hij bevestigt dat de jongen soms afwijkend gedrag vertoonde. Ook de gezinssituatie beschreef zowel de moeder als de vader als positief. Het verhaal van de ouders Kanhai staat echter in schril contrast met dat van de buren en de vrienden van de dader. Buren beschrijven de gezinssituatie als “negatief”. Volgens buren zou de vader een alcoholverslaafde zijn, die zijn vrouw aftakelde als hij gedronken had. Tot drie keren toe zou hij zijn zoon, die bij hem inwoont, kapwonden met een houwer hebben toegebracht. De buren zien dit gedrag als een slecht voorbeeld voor de jongen. Vrienden gaven aan dat zij van hun ouders niet met de jongen mochten spelen, omdat hij vaker met hen ruziede.-.

Van de familie Kanhai verneemt dWT dat Prewesh de jongste is van zes kinderen (drie jongens en drie meisjes) en samenwoont met zijn ouders en een broer. Zijn zusters zijn reeds getrouwd, terwijl een van zijn broers momenteel een gevangenisstraf van vijf jaar uitzit wegens doodslag.-.

Bron/Copyright:

Nickerie.Net / de Ware Tijd

28-07-2008

 

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2008. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics