Nickerie.Net, dinsdag 29 juli 2008


Wolf ontvangt petities Ouders OS Kisoensinghschool eisen vervanging schoolleider

Ebu Jones, 29/07/2008

NIEUW-NICKERIE - Boze en ontevreden ouders van leerlingen van de Openbare School Kisoensing hebben van minister Edwin Wolf van Onderwijs en Volksontwikkeling geëist dat hij de schoolleider van deze school vervangt. Hetzelfde moet gebeuren met haar vervanger.

De minister kreeg gisteren de eisen gepresenteerd in een petitie die is voorgelezen door een leerling. Hij bracht de school een bezoek, waar donderdag de tienjarige Farousha Kodhabaks door een twee jaar oudere ex-leerling door middel van messteken om het leven is gebracht. Van haar ouders kreeg hij ook een petitie, waarin gevraagd wordt naar meer aandacht voor leerlingen met gedragsproblemen. Bij zijn aankomst werd Wolf opgewacht door een groep ouders en leerlingen met protestborden en scherpe leuzen. “Het schoolhoofd moet weg, het is jullie schuld”, “De overheid en de politie zijn slap”, gilde de menigte. De ouders beschuldigen de schoolleider en haar vervanger onder meer van corruptie met schoolgelden, mishandelen van leerlingen en het onheus behandelen van ouders. Wolf nam de petitie in ontvangst maar vroeg de protesterenden waarom zij de klachten niet eerder bij de onderwijsinspectie hebben gedeponeerd.

Twee leerlingen van de Openbare School Kisoensingh in Nieuw-Nickerie houden een protestbord in de lucht. De teksten spreken voor zich. De ouders eisen van minister Edwin Wolf van Onderwijs en Volksontwikkeling vervanging van de schoolleider en haar vervangster.-. dWT foto / Ebu Jones

Tijdens een korte ontmoeting in een schoollokaal sprak de minister de leerkrachten en de leiding moed in. Hij drukt hen op het hart om er alles aan te doen dat het schooljaar niet verloren gaat. Sinds het voorval donderdag, hebben de meeste ouders uit vrees hun kinderen thuis gehouden. De kinderen zelf hebben te kennen gegeven bang te zijn het schoolerf op te gaan.

Hierna bracht hij een bezoek aan de ouders van het Farousha. Volgens de ouders zouden leerlingen met gedragsproblemen op een aparte onderwijsinstelling geplaatst moeten worden. Wolf hield de familie voor dat hij er alles aan zal doen om te voorkomen dat een dergelijke zaak zich in de toekomst herhaalt. Ook gaf hij de ouders te kennen dat er deskundigen van Bureau Slachtoffer Hulp zijn aangewezen om zowel de leerlingen van de school als de nabestaanden professioneel te begeleiden.-.

 

 

 

Een leerling leest de petitie voor, terwijl minister Wolf van Onderwijs en Volksontwikkeling luistert. Wolf bracht de OS Kisoensingh een bezoek, waar donderdag de 10-jarige Farousha Khodabaks werd doodgestoken door een ex-leerling.-. dWT foto / Ebu Jones

Bron/Copyright:

Nickerie.Net / de Ware Tijd

29-07-2008

 

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2008. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics