Nickerie.Net, woensdag 30 juli 2008


Bij begrafenis Farousha Khodabaks ‘Antwoord naar dood scholiere moet komen’

Asha Chaturi, 30/07/2008

NIEUW-NICKERIE - “Het is hard, wreed en verschrikkelijk van wat er gebeurd is. Waarom moest dit gebeuren? Waar waren de leerkrachten? Waar was de klassejuf? Kon dit niet voorkomen worden?” Allemaal vragen die gisteren gesteld werden bij de begrafenis van Farousha Khodabaks, scholiere van de Kisoensinghschool. Het tienjarig meisje werd donderdag omstreeks half een op wreedaardige manier van het leven beroofd door de twaalfjarige Prewesh Kanhai. Het slachtoffer werd met messteken doodgestoken.

Het afscheid van de scholiere Farousha Khodabaks was gisteren in Nickerie een droevige gebeurtenis. Het tienjarig meisje werd vorige week donderdag, op de OS Kiesoensingh, doodgestoken door een twaalfjarige jongen.-dWT foto / Asha Chaturi .

Over het motief tast eenieder nog in het duister. Onder grote publieke belangstelling en enorme emoties werd Khodabaks ten grave gedragen. Begrafenisgangers lieten hun tranen de vrije loop bij het zien van het meisje, gekleed in het wit en liggende in een kist versierd met haar lievelingskleur rose.

Alle sprekers hadden troostrijke woorden naar nabestaanden, vrienden en kennissen. Moeder Zorida Khodabaks kan het niet verwerken dat zij haar dochter nooit meer zal zien. Een terneergeslagen vader Asif Khodabaks vindt het erg dat hij niets voor zijn dochter heeft kunnen doen.

Parlementariër Carmelita Ferreira zei dat er een antwoord naar de ware toedracht gevonden zal moeten worden. Ferreira zei al het mogelijke te zullen doen om een halt toe te roepen aan dit soort gevallen. Voor districtscommissaris Bhagwatpersad Shankar is dit het bewijs dat de mens machteloos staat tegen de voorbestemming. Hoewel het erg zwaar is dit smartelijk verlies te verwerken, vraagt Shankar aan eenieder rationeel te blijven in denken en handelen. De waarheid moet onderkend worden. “De stormachtige sfeer laat de waarheid niet doordringen”, waren de woorden van de dc. Volgens hem zal de regering niets nalaten om de getroffenen te begeleiden.-.

Bron/Copyright:

Nickerie.Net / de Ware Tijd

30-07-2008

 

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2008. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics