Nickerie.Net, donderdag 31 juli 2008


Uitslagen VOS-scholen Nickerie ‘redelijk’

Yolanda Ho Asjoe , 30/07/2008

NIIEUW NICKERIE - “Ik had wel verwacht dat ik zou slagen, ik heb er echt hard voor gewerkt”, zegt de 21-jarige Warsha Thakoerdien, bestgeslaagde van de Beroeps Vormende Fase (BVF) in Nickerie. Gisteren vond de uitslag van de middelbare scholen in Nickerie plaats. Bestgeslaagde bij de Algemeen Vormende Fase (AVF) is Zulkifli Jasamamad, bij het VWO is dat Shiraash Mohadali en voor het HAVO Shaya Thakoer.

Volgens directeur Nino Tjon A Njoek van het HAVO betekent het aantal geslaagden een stijging van tien procent vergeleken met het vorig jaar, terwijl het VWO een daling vertoont van 4 procent. Een student op het HAVO en op het VWO heeft het examen niet kunnen maken vanwege bijzondere omstandigheden, en mogen volgens Tjon A Njoek dat inhalen.

Volgens AVF/BVF-directeur Niemalkoemar Badloe heeft een evaluatie met de docenten uitgewezen dat studenten die nooit verzuimden en op tijd het huiswerk maakten beter hebben gepresteerd. Badloe zegt aan dWT steeds met studenten te hebben gesproken en hen te hebben gemotiveerd om het beste van hun studie te maken.

Vreugde alom op de middelbare scholen in Nickerie, waar gisteren de einduitslagen bekend werden bekendgemaakt. Zij die het niet gehaald hebben konden hun tranen niet bedwingen, terwijl degenen die succes hadden ‘een gat in de wolken sprongen’.-.

“Alles kost geld en het zijn volwassenen die weten dat zij resultaten moeten boeken". Om de studenten toch nog tegemoet te komen zijn volgens Badloe de herkansingsnormen verruimd. Zowel Badloe als Tjon A Njoek is tevreden met de uitslagen en vertellen aan dWT ervan overtuigd te zijn dat de resultaten na de herkansing beter zullen worden.-.

Bron/Copyright:

Nickerie.Net / de Ware Tijd

30-07-2008

 

 

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2008. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics