Nickerie.Net, donderdag 31 juli 2008


Tien jarige Farousha Shaista Khodabaks onder grote publieke belangstelling begraven

Een mooie bloem is weggerukt ....

Nickerie - Nickerie heeft gistermiddag op waardige wijze afscheid genomen van de 10-jarige Farousha Khodabaks, die afgelopen donderdag op zeer gruwelijke wijze om het leven is gebracht door de twaalfjarige ex-leerling P. Kanhai. Prominenten uit stad en district als ook de bevolking van Nickerie hebben allen op hun wijze hun medeleven betoond aan dit smartelijk verlies voor de familie Khodabaks.

Een ieder die afscheid van Farousha nam liet een traantje vallen toen zij een flinke meisje in de kist zagen. Een schat van een meisje gekleed in het wit lag in een kist versierd met haar lievelingskleur rose. Farousha was geliefd bij een ieder en was inventief. Zij hield ervan om met zand te spelen. Een pienter kind die nooit een onvoldoende op school kreeg. Elke spreker bracht troostrijke woorden naar de familie. De moeder van Farousha, Zorida Khodabaks, kan het niet verwerken dat zij haar dochter nooit meer zal zien. Vader Asif Khodabaks is erg teneergeslagen dat hij niets voor zijn dochter heeft kunnen doen.

Parlementariėr Carmelita Ferreira zei dat er een antwoord naar de ware toedracht gevonden zal moeten worden. Ferreira zei al het mogelijke te zullen doen om een halt aan toe te roepen. Volgens DC Bhagwatpersad Shankar is dit het bewijs dat de mens machteloos staat tegen de voorbestemming. Alhoewel het erg zwaar is dit smartelijk verlies te verwerken, zei Shankar om rationeel te blijven in ons denken en handelen. "De waarheid moet onderkent worden. De stormachtige sfeer laat de waarheid niet doordringen" waren de woorden van de DC. Hij zei dat de regering niets zal nalaten om de getroffenen te begeleiden.

Religieuse sprekers betitelden dit verlies als te zijn erg zwaar en meer nog dat dit de meeste droevige momenten van de familie ooit is. Een mooie bloem is plotseling weggerukt geworden uit de steel waar zij in bloei was van haar leven.

Met veel verdriet, tranen en een hart vol leegte is het stoffelijk overschot van Farousha Khodabaks aan de schoot der aarde toevertrouwd. De stoet vanuit de Clarapolder bestond uit honderden voertuigen, terwijl een enorm aantal personen al voor de komst van de lijken wagen, post hadden gevat bij de begraafplaats waar Faroesha Shaista Khodabaks ten grave is gedragen. Voor vele Nickerianen is dit nog een diepe schok tevens een grote en onvergetelijke dieptepunt in de historie van Nickerie.

Bron/Copyright:

Nickerie.Net / met dank aan Asha & Danny

30-07-2008

 

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2008. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics