Nickerie.Net, donderdag 31 juli 2008


Begin augustus permanente politiecommandant in rijstdistrict

Asha Chaturi, 31/07/2008

NIEUW-NICKERIE - “Het ministerie van Justitie en Politie is momenteel druk doende om de laatste hand te leggen om een permanente gewestelijke politiecommandant in het district te plaatsen. En dit gebeurt binnen zeer korte termijn, zeker begin augustus”, belooft politiewoordvoerder John Jones.

In een gesprek met dWT vertelt hij dat er wel een gegadigde is die aan alle vereisten voldoet om leiding te geven aan het district. De afgelopen maanden is er een beurtensysteem toegepast, waarbij een functionaris twee maanden de leiding had. Op 2 mei nam inspecteur Robert Rakijo over van hoofdinspecteur Kenneth Bruining, die met pensioen ging. Van Rakijo nam hoofdinspecteur George Biervliet over, die volgens het beurtensysteem ook twee maanden leiding zou geven aan het district.

Bij zijn aankomst kondigde Biervliet aan een strak beleid te voeren in het district en dat hij na verloop van zijn tijd wederom zou terugkeren naar Paramaribo. Hij had goede plannen voor het district. Hij bleef in plaats van twee maanden slechts twee weken en is teruggeroepen naar Paramaribo. Jones wenst niet in details te treden over de reden van het vroegtijdig vertrek van Biervliet en zegt dat het om een beleidskwestie gaat. Vanaf 21 juli zwaait Jules Plet de scepter in het district. Hij is voor een heel korte periode in Nickerie.

Op zeer korte termijn zal Plet zijn verantwoordelijkheden overdragen aan de permanente commandant. Volgens Jones is het gebruikelijk dat de functionarissen die tijdelijk in het district zijn, worden geaccommodeerd in een hotel. De woning van de politiecommandant staat momenteel leeg, maar zal, als het zover is, worden bemand door de permanente gewestelijk politiecommandant.-.

Bron/Copyright:

Nickerie.Net / de Ware Tijd

31-07-2008

 

 

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2008. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics