Nickerie.Net, vrijdag 01 augustus 2008


Broer en zus Mohab Ali bestgeslaagden van VWO Nickerie
Geplaatst: 01/08/2008

Nickerie -  Het komt niet makkelijk voor, zeggen medestudenten, maar broer Shiraaz en zusje Sheiria Mohab Ali hebben het gepresteerd om als de twee best geslaagden uit de bus te komen van VWO-Nickerie. Zij scoorden als S-pakket-studenten respectievelijk 61 om 58 punten. Sheiria Mohab Ali deelde DBS mede dat zij en haar broer gedurende drie jaren zware strijd hebben gevoerd wat betreft hun studieresultaten. “ Ik heb van Shiraaz twee jaren lang gewonnen, maar dit jaar hadden we wederom een weddenschap om elkaar te bewijzen wie de beste zou zijn en hij heeft van me gewonnen”, zei Sheiria lachend. Volgens Sheiria hadden ze hun eigen studietempo, maar bij de voorbereidingen op de examens hebben zij zich wel gebundeld.

Sheiria & Shiraaz Mohab Ali
Chaya Thakoer

Warsha Thakoerdien (Nickerie.Net archieffoto)

Schooldirecteur Cipriano Nino Tjon A Njoek zegt niet ontevreden te zijn met het resultaat van dit schooljaar. Het slagingspercentage bij Havo over het schooljaar 2007-2008 bedraagt 41%. Dit is een stijging van 10% in vergelijking met het afgelopen jaar. Bij het VWO bedraagt het slagingspercentage 56%. Echter zegt Tjon A Njoek, dat dit ten opzichte van het vorige jaar een daling van 4% is. Dit is volgens hem misschien toe te schrijven aan het vak Economie II waar leerlingen steeds slecht hebben gepresteerd. Met betrekking tot de stijging op het Havo gaf Tjon A Njoek mee dat het zou hebben gelegen aan de inzet van de studenten zelf, wat heel goed is.

Nirmal Badloe, schoolleider van de Kweekschool, gaf mee dat op AVF II van de 81 studenten, 29 de eindstreep hebben gehaald, terwijl bij BVF van de 28 studenten, 17 zijn geslaagd. Badloe zegt tevreden te zijn en hoopt, net als Tjon A Njoek, dat na de herkansingen het slagingspercentage hoger zal komen te liggen. Voor dit jaar zijn de normen door het ministerie een beetje verruimd, waardoor studenten veel meer kans maakten om hun studiejaar succesvol af te ronden. Jasamamad Zulkifli is met een totaal van 84 punten bestgeslaagde van de afdeling AVF II. Op BVF gelukte het de studente Warsha Thakoerdien met 72 punten als beste te slagen. Op het Havo is Chaya Thakoer de beste. Zij scoorde 44 punten. De herkansingen in Nickerie starten op 7 augustus en zullen duren tot en met 15 augustus.

Danny Jibodh

Bron/Copyright:

Nickerie.Net / Dagblad Suriname

01-08-2008

 

 

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2008. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics