Nickerie.Net, vrijdag 01 augustus 2008


WWF en MCP voor verantwoord watergebruik in Nickerie

01/08/2008

Paramaribo - Het World Wildlife Fund (WWF) en het Multipurpose Corantijn Project (MCP) hebben gisteren een samenwerkingsovereenkomst getekend voor het beter beheren en leveren van water voor de rijstsector in Nickerie. Manodj Hindori, voorzitter van het MCP, zegt dat met een efficiënt en integraal beheer van de Nanizwamp en de Nickerierivier, niet alleen de watervoorziening via de irrigatiesystemen beter kan worden, maar dat ook de productiekosten van rijst omlaag kunnen. Een ander aspect dat in het project is opgenomen betreft het onderhouden van de verschillende watersystemen in het rijstdistrict. Met behulp van de Anton de Kom Universiteit van Suriname zal onderzoek worden gedaan en data verzameld. De bedoeling is om over te stappen van kunstmatig aangelegde systemen naar mechanische en biologische werken om de kanalen te onderhouden.

Manodj Hindori van het MCP en directeur Dominiek Plouvier van het WWF plaatsen hun handtekening onder het samenwerkingscontract voor duurzaam waterbeheer in Nickerie. Uiterst links MCP-penningmeester Richenel Small en staand Maureen Manasse, financieel medewerkerster van het WWF. (dWT foto / Wilfred Leeuwin)

Minoe Parahoe van het WWF zegt dat het voor de natuur- en milieuorganisatie een uitdagend en belangrijk project is. De uitdaging ligt er in dat uit de natuur water wordt onttrokken zonder daar veel of helemaal geen schade aan te richten. Daarnaast is dit project een goede combinatie tussen behoud en bescherming van biodiversiteit, samen met economische activiteiten. De duur van het project is bepaald voor de periode van een jaar.

Het WWF heeft uit zijn donormiddelen een bedrag vrijgemaakt van 114.000 US dollar, terwijl het MCP met 28.000 US dollar inkomt voor technische assistentie, zoals personeel, onderkomen en andere faciliteiten. Volgens Hindori en Parahoe komt de samenwerking tussen overheid en bedrijfsleven (het zogenaamde, Public Private partnership) met dit project goed tot uiting. De MCP-voorzitter zegt dat het maatschappelijk belang bij dat project groot is. “Elke boer heeft er belang bij dat er een goed waterbeheer en watervoorziening is voor zijn rijstarealen. Daarnaast kan ook de totale samenleving hiervan profijt hebben.” De ondertekening van het samenwerkingscontract vond plaats op het kantoor van WWF aan de Henk Arronstraat.-.

Bron/Copyright:

Nickerie.Net / de Ware Tijd

01-08-2008

 

 

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2008. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics