Nickerie.Net, dinsdag 05 augustus 2008


Mislukte ontvoering vanuit Guyana naar Suriname
Geplaatst: 05/08/2008

Nickerie -  Volgens verklaringen van de Venezolaanse verdachte Severino Lopez, zou hij speciaal ingehuurd zijn om samen met zijn compagnon de hoteleigenaar Rahat Ally van Hotel Malinmar naar Suriname te ontvoeren. De politie van Georgetown probeert klaarheid te brengen in de zaak. Lopezí compagnon, Robielkis Robigcel Monte Deoca, stierf afgelopen zaterdag in het ziekenhuis te Skeldon, waar hij eerder aangaf zich onwel te voelen. Volgens de politie heeft Lopez, die wat Engels spreekt, beweerd dat iemand hen had betaald om de hoteleigenaar te ontvoeren en hem mee te nemen naar een afgelegen weide in Suriname.

Beide Venezolanen hadden vooraf een ruimte ingehuurd in Hotel Malinmar in Springland, afgelopen vrijdag. Tegen 20.00 uur vrijdag, klaagden de gasten dat hun douche niet werkte. Toen de hoteleigenaar hun klacht beantwoordde, werd hij door hen onder schot gehouden. Het plan om Rahat Ally te ontvoeren, ontvouwde zich anders, toen de hotelbaas geenszins aarzelde en in strijd raakte met de Venezolanen, die hem uiteindelijk met enkele kolfslagen neersloegen. Een werknemer die het gestommel hoorde, schakelde gelijk de politie in die op steenworp afstand gevestigd is. Dit heeft vermoedelijk gemaakt dat de ontvoerders gedwongen waren om zonder hun slachtoffer te vluchten.

De verdachten die de richting naar de Corantijnrivier kozen, staken een motorbooteigenaar genadeloos neer en gingen met zijn boot ervandoor. Na een korte intensieve speurtocht door de Berbice Anti Smuggling Squad (BASS), werd het tweetal in de kraag gevat. De verdachte Deoca, die een snee zou hebben aan zijn linkeroog, stierf uiteindelijk in het ziekenhuis van Skeldon, terwijl de politie nog bezig was met zijn werkzaamheden. Er is autopsie gepleegd op het lijk. Het motief tot ontvoering is onbekend. Over de gesteldheid van de hoteleigenaar is weinig vrijgegeven. Het voorval heeft zich voorgedaan op steenworp afstand van de backtrack-route aan de zijde van het buurland Guyana.


Danny Jibodh

Bron/Copyright:

Nickerie.Net / Dagblad Suriname

05-08-2008

 

 

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2008. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics