Nickerie.Net, dinsdag 05 augustus 2008


Plan van aanpak Kisoensinghschool te Clarapolder
Geplaatst: 05/08/2008

Nickerie -  Inspecteur Basisonderwijs Nickerie, Roy Katisa, zegt dat er een plan van aanpak is opgesteld door de begeleidingscommissie om de leerlingen en de ouders van de Kisoensinghschool de psychosociale begeleiding te bieden. ‘Bij de ontmoeting met de ouders vrijdag hebben wij van de inspectie verzocht de kinderen naar school te sturen. Dit teneinde het schooljaar goed af te ronden. De kinderen bezochten na het incident op de Kisoensinghschool de school niet meer. Maar het gesprek vrijdag met de ouders heeft erin geresulteerd dat de kinderen gisteren voltallig aanwezig waren.’

Het begeleidingsteam, waarin zowel de inspectie als psychologen van de Welzijn Instituut Nickerie (WIN-groep) zitting hebben, is gisteren ook van start gegaan met de begeleiding van de leerlingen. Katisa geeft verder aan dat hij gisteren ook heeft vergaderd met de 11 counselors, waaronder ook psychologen van de WIN-groep. De psychologische begeleiding wordt verleend tot 15 augustus. Tot dan is de inspectie dagelijks aanwezig op de school.

Kasita zegt dat er momenteel een diepgaand onderzoek gaande is, waarna de leiding van het ministerie van Onderwijs en Volksontwikkeling zelf zal moeten beslissen hoe verder met het schoolhoofd en de betrokken leerkracht. Het besluit zal genomen moeten worden door het Bureau Lager Onderwijs. De Kisoensinghschool telt 180 leerlingen.

Bron/Copyright:

Nickerie.Net / Dagblad Suriname

05-08-2008

 

 

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2008. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics