Nickerie.Net, woensdag 06 augustus 2008


Leerlingen OS Kisoensingh te Clarapolder krijgen begeleiding

Asha Chaturi, 06/08/2008

NIEUW-NICKERIE - De OS Kisoensingh is, nadat deze een week gesloten was, maandag weer gestart. De inspectie had de ouders vrijdag opgeroepen. Tijdens die bijeenkomst heeft de inspectie de ouders van de leerlingen gevraagd om medewerking om hun kinderen weer naar school te sturen. De ouders mochten hun wensen en grieven kenbaar maken. Eén van de eisen van de ouders is dat de schoolleiding wordt vervangen en dat de veiligheid wordt gegarandeerd. “Gebeurt dit niet dat zullen wij per 1 oktober met onze kinderen op straat zitten”, zegt Dew Kalloe, één van de ouders. Op enkele leerlingen na zijn vanaf maandag alle leerlingen naar school gegaan. Roy Katisa, inspecteur van de basisonderwijs, is persoonlijk samen met elf counselors elke dag op de OS Kisoensingh.

Van 8 tot 9 uur worden er gesprekken gevoerd met de kinderen met het doel inzicht te krijgen in de gevoelens die zij hebben overgehouden aan het drama op 24 juli. Door erover te praten willen de begeleiders de kinderen helpen het steekincident waarbij de tienjarige scholier Farousha Khodabaks is overleden, te verwerken. Maandag hebben ook vier ouders zich opgegeven voor hulp en begeleiding.

Onderwijsinspecteur Katisa zegt dat hij zelf heeft gesproken met de leerlingen en dat hij merkt dat de vrees gisteren minder was dan maandag. De ouders hebben de onderwijsfunctionaris ook gezegd dat ze hun kinderen niet naar school zullen sturen als hij er niet is. Vanuit de inspectie zijn er vragen gestuurd naar alle basisscholen.

De leerkrachten zullen middels een quick scan de vragen beantwoorden over de veiligheid en het veiligheidsgevoel op de school. Aan de hand hiervan zullen er maatregelen worden getroffen om de veiligheid op alle scholen te garanderen. Katisa zegt dat de psycho-sociale hulp tot en met 15 augustus wordt geboden. Daarna zal er gekeken worden of er nog behoefte is aan hulp, en als die er is, zal de hulp worden voorgezet. Op de school is er ook een achterstand ontstaan, die moet worden ingehaald.-.

Bron/Copyright:

Nickerie.Net / de Ware Tijd

06-08-2008

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2008. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics