Nickerie.Net, donderdag 07 augustus 2008


Minister Chandrikapersad Santokhi:
‘Hoofdinspecteur Biervliet heeft zich schuldig gemaakt aan ernstig plichtsverzuim’

Geplaatst: 07/08/2008

Nickerie -  De minister van Justitie en Politie, Chandrikapersad Santokhi, was gisteren danig geïrriteerd toen gevraagd werd naar de laatste stand van zaken met betrekking tot de kwestie van hoofdinspecteur George Biervliet, die bepaalde handelingen zou hebben gepleegd in het district Nickerie, waar hij aangesteld was als gewestelijke politiecommandant, die niet door de beugel kunnen.

Minister van Justitie en Politie, Chandrikapersad Santokhi Minister van Justitie en Politie, Chandrikapersad Santokhi

Santokhi: ‘Wat wij van het ministerie van Justitie en Politie en de leiding weten is dat er een drugsverdachte op een gegeven moment is aangehouden door de politie van Nickerie. Zoals gebruikelijk moet de verdachte voorgeleid worden bij een hulpofficier van justitie. Wat naar ons toe is gerapporteerd door zowel de politie als de inlichtingendienst, is dat men zocht naar een hulpofficier (Biervliet, red.) die men pas na vijf uur heeft kunnen vinden op een locatie van een drugsverdachte, tijdens dienstuitoefening. En dat was te ernstig voor ons als politiekorps om te accepteren, omdat hij gevoelige zaken heeft besproken op een locatie waar dat niet hoort, in strijd met de instructie van politieambtenaren.’

‘Eindconclusie is dat betrokkene zich schuldig heeft gemaakt aan ernstig plichtsverzuim en dat betrokkene zich niet professioneel heeft opgesteld als de hoogste leidinggevende in het district’, deelde de minister mee. ‘Het onderzoek wordt nog steeds voortgezet. Vandaar dat Biervliet onmiddellijk is afgelost in Nickerie op last van korpschef Delano Braam. Braam heeft toen onmiddellijk een inspectieteam gestuurd richting Nickerie om de zaak te onderzoeken.

Die onderzoeksresultaten hebben mij intussen al bereikt en daarin zijn er veel feiten vastgelegd.’ Santokhi heeft gisteren weer eens duidelijk gemaakt dat er een totale reorganisatie komt in Nickerie. ‘Vanaf mijn eerste dag heb ik gezegd dat de politie van Nickerie een groot probleem had en dat is het probleem van performance. De performance moet beginnen aan de top van de politie en tegen die achtergrond hebben wij de leiding vervangen. Dit moet een vingerwijzing zijn naar alle politiefunctionarissen die menen ongewenste contacten te hebben met drugsverdachten. Laat men het accent van deze zaak niet gaan verleggen.’ Over de mogelijke sancties die hieruit kunnen voortvloeien, wilde de minister niet vooruitlopen. Er moet immers nog een strafvoorstel door de korpschef gedaan worden.

Bron/Copyright:

Nickerie.Net / Dagblad Suriname

07-08-2008

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2008. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics