Nickerie.Net, donderdag 07 augustus 2008


Grote prijsverschillen vliegtickets naar Suriname

07/08/2008

DEN HAAG - De Vereniging van Reizigers (VVR) en de SP doen de komende weken onderzoek naar de ticketprijzen op de vliegroute tussen Nederland en Suriname. Volgens de organisaties maken de KLM en de Surinaamse luchtvaartmaatschappij SLM "op een schandalige manier misbruik van hun machtspositie" op deze verbinding.

De SLM Boeiing 747-300 net voor de "touch down" op de Johan Adolf Pengel Airport  - Foto Edward Troon.

 Met de uitkomsten van het onderzoek, dat gisteren is begonnen, hopen ze minister Camiel Eurlings (Verkeer) ertoe te bewegen om te komen tot een tariefsverlaging. De VVR en de SP zeggen sterke aanwijzingen te hebben dat er "krankzinnige" prijsverschillen zijn op de route Amsterdam-Paramaribo.

Ze krijgen al langere tijd klachten dat de ticketprijs varieert van 600 tot ruim 1000 euro voor dezelfde vlucht. Volgens de VVR en de SP houdt de minister onvoldoende toezicht op de tarieven. De organisaties publiceren de resultaten van hun onderzoek begin september. Aanvankelijk mochten alleen de KLM en de SLM tussen Nederland en Suriname vliegen. Sinds 2006 mag ook Martinair van en naar de luchthaven Zanderij vliegen. Martinair, dat voor de helft in handen is van de KLM, kondigde destijds aan dat de ticketprijzen zouden dalen.

Bron/Copyright:

Nickerie.Net / de Ware Tijd

07-08-2008

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright 2008. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics