Nickerie.Net, donderdag 07 augustus 2008


OS Paradise viert eeuwfeest

Yolanda Ho Asjoe, 07/08/2008

Nieuw-Nickerie - "Ga eerlijk door het leven, doe je best om wat te bereiken en heb vertrouwen in God.” Dit waren de woorden van Pandit Sieuwkoemar Ramlal maandag tijdens de dankdienst op Openbare School (OS) Paradise in verband met haar honderdjarig bestaan op 1 augustus.

Dansende en blije leerlingen van OS Paradise.- dWT foto/Yolanda Ho Asjoe

Schoolleider Carmelita Ferreira die er 18 jaar verbonden is als schoolhoofd noemt in gesprek met de Ware Tijd enkele hoogte- en dieptepunten van de school. Twee hoogtepunten zijn het feit dat in 2003 de bestgeslaagde van Suriname van OS Paradise afkomstig was en de cybercafé die op 11 juli in gebruik is genomen. Het overlijden van Priscilla Enjoem op 25 juni dit jaar is voor de school een dieptepunt en dat is tevens de reden waarom de leiding het besluit had genomen om niet te feesten, maar een dankdienst te houden.

"Ondanks alle tegenvallers ben ik erg voldaan", aldus Ferreira. Leerkrachten verbonden aan de school bestempelen de schoolleider als een vrouw met heel veel moed en wilskracht. "Een schoolhoofd dat ervoor gaat als het om de school gaat", zegt een van haar collega’s.

Voor Onderwijsinspecteur Roy Katisa is de OS Paradise een voorbeeld van goede organisatie, teamgeest en een goed onderwijsnivo. Volgens hem participeert de school in alle activiteiten waar het kind centraal is. De 50-jarige oud-leerlinge Sobha Ramrattan is al 18 jaar als leerkracht verbonden aan de school. Zij ziet zichzelf als een van de vruchten die de school heeft afgeworpen. "Dat maakt me trots", zegt ze aan de krant. De OS Paradise telt 292 leerlingen. Later deze maand staat in verband met de jaardag nog een reünie gepland.-.

 

Lees meer op:

Nickerie, verleden, heden en de toekomst

 

Bron/Copyright:

Nickerie.Net / de Ware Tijd

07-08-2008

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2008. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics