Nickerie.Net, woensdag 13 augustus 2008


Huisarts Jaggernath: ĎVeel Nickerianen hebben de griep te pakkení
Geplaatst: 13/08/2008

Nickerie -  Dokter Djoties Jaggernath zegt desgevraagd dat al ruim een maand 70 % van zijn patiŽnten de griep te pakken heeft. Volgens Jaggernath is dit het gevolg van de veranderende weersomstandigheden. De mensen moeten zich aanpassen. Het griepvirus maakt gebruik van een verminderde weerstand in het lichaam om toe te slaan.

Dokter Djoties Jaggernath

Jaggernath zegt dat griep zonder twijfel de meest voorkomende virusziekte is bij de mens. Tegen deze tijd van het jaar, waarbij de overgang plaatsvindt van de regentijd naar de droge tijd, is er volgens de arts een enorme stijging te merken van het aantal griepgevallen in Nickerie. Hij geeft aan dat griep dwars door alle lagen van de bevolking heerst. Volgens hem is er bijna sprake van een epidemie.

Dokter Jaggernath deelde DBS desgevraagd ook mee dat de griep ook in de buurlanden Guyana en Frans-Guyana heerst. Hij verwacht dat de griep nu haar piek heeft bereikt en dat het aantal griepgevallen weer zal dalen naar beheersbare proporties.

De arts zegt dat men het griepvirus zoveel als mogelijk buiten het lichaam moet houden, door goede voorzorgmaatregelen in acht te nemen. Het nuttigen van fruitsoorten, groenten, eiwitten en vetten kunnen het immuunsysteem behoorlijk in takt houden. Ook zal men zich de nodige rust moeten gunnen om tegen het virus weerstand te bieden. Jaggernath zegt verder geconstateerd te hebben dat griep van invloed is op de verschillende arbeidssectoren in het district en dat het verlies van vele arbeidsuren betekent. Op zijn polikliniek zegt de arts veel patiŽnten gehad te hebben met de symptomen verkoudheid, hoofdpijn, vermoeidheid, pijnlijke ledematen, koude rillingen en koorts, die alle duiden op het griepvirus.


Danny Jibodh

Bron/Copyright:

Nickerie.Net / Dagblad Suriname

13-08-2008

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2008. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics