Nickerie.Net, zaterdag 16 augustus 2008


Hoofdbestuursleden NDP: ‘Doekhie’s uitspraak geen standpunt NDP’
Geplaatst: 15/08/2008

Nickerie -  Het standpunt van NDP-parlementariër Rashied Doekhie om alvast bekend te maken dat DNP-voorzitter Jules Wijdenbosch geen presidentskandidaat wordt, is geen statement van de NDP. Hoofdbestuursleden van de NDP, Kenneth Moenne en Clary Linger, maken dit duidelijk. Linger zegt heel kort dat de uitspraken van Doekhie op persoonlijke titel zijn gedaan. Ze wil verder niet ingaan op deze kwestie. De NDP zal in partijverband nagaan hoe op deze kwestie te reageren. Volgens haar mag iedereen een mening eropna houden. De NDP is nog niet eens zo ver om te praten over kandidaten.

Moenne zegt in grote lijnen hetzelfde als Linger. ‘Bij de NDP hebben we geen problemen met verschillende standpunten. Bij veel verschillende standpunten zal het Centraal Politiek Orgaan een standpunt bepalen. Dankzij het democratische gehalte van de NDP kan afdeling Nickerie zulke uitspraken doen, maar het is geen partijstandpunt’, verkondigt Moenne. Het standpunt van de samenwerkende partijen nu, is dat er in dit stadium geen namen van kandidaten worden bekendgemaakt. ‘Wanneer de tijd rijp is, zal elke partij een kandidaat voor de 5 belangrijke posten voordragen’, zegt Moenne. ‘Daaruit zal de beste kandidaat worden gekozen.’ De NDP-fractieleider zegt dat dan behalve deskundigheid ook het draagvlak van de kandidaat zal worden meegenomen.

De uitspraken van Doekhie komen volgens de NDP’er niet ideaal over, daar de NDP en de DNP een integratieproces hebben ingezet. De leiding is al geïntegreerd, maar de kernen en verschillende besturen van de NDP en DNP moeten nog naar elkaar toe groeien. Hij zegt dat de uitspraak van Doekhie niet kan worden verwaarloosd, maar dat bij het definitief kandideren er wel rekening wordt gehouden met de gevoelens van de achterban.

In het district Nickerie heeft zowel de DNP als de NDP een vertegenwoordiger in De Nationale Assemblee (DNA). Harriet Ramdien van de DNP zegt geen behoefte te hebben om op de issue in te gaan.

Gregory Rijssen

Bron/Copyright:

Nickerie.Net / Dagblad Suriname

15-08-2008

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2008. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics