Nickerie.Net, zaterdag 16 augustus 2008


GLO Nickerie scoort boven 70 procent

Yolanda Ho Asjoe, 15/08/2008

Nieuw Nickerie - Het slagingspercentage van de leerlingen uit Nickerie, die hebben deelgenomen aan de GLO-toets, ligt boven de 70 procent. “Nickerie heeft goed gescoord in vergelijking met het vorig jaar”, zegt een tevreden onderwijsinspecteur Roy Katisa aan dWT.  Vorig jaar was 69 procent geslaagd tegenover 72,3 procent dit jaar. Van de 755 leerlingen in Nickerie en Wageningen die hebben deelgenomen aan de GLO-toets zijn 546 leerlingen, dat is 72,3 procent geslaagd voor het Mulo, LTO/LHNO en 76 (10,1 procent) voor het LBGO. 115 leerlingen zullen de zesde klasse overdoen.

Ouders hebben gistermiddag vanaf half zes postgevat op de Sitalsinghschool (Mulo) om hun kinderen in te schrijven. De inschrijving vindt vandaag plaats. De bivakkerende ouders hebben hun eigen registratie op na gehouden door hun namen op het bord te schrijven.-dWT foto/Yolanda Ho Asjoe .

Het hoogste slagingspercentage heeft de OS Rambaranmishre bereikt. Van de 36 leerlingen gaan 34 (94,4 procent) naar het Mulo, 1(2,8 procent) naar het LBGO, terwijl 1(2,8%) leerling de zesde klas moet overdoen. Schoolleider Madjied Mohab Ali is erg verheugd en trots op de leerlingen om het behaalde resultaat. Zij doet een beroep op de ouders om de kinderen volledig te ondersteunen in de nieuwe situatie die zij bij de aanvang van het schooljaar tegemoet gaan, en niet alles over te laten aan de leerkrachten. “De ouders zijn de eerste verantwoordelijken en de leerkrachten de tweede. De school is geen toverstok zoals vele ouders denken”, stelt het schoolhoofd.-.

Bron/Copyright:

Nickerie.Net / de Ware Tijd

15-08-2008

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2008. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics