Nickerie.Net, vrijdag 22 augustus 2008


Sobere jaarafsluiting OS Clarapolder Nickerie - bloemen geplant op het moordplek

Asha Chaturi, 16/08/2008

NIEUW-NICKERIE - “Mijn dochter zou vandaag bijzonder blij zijn als zij zou horen dat zij is overgegaan”, zegt vader Asif Khodabaks heel emotioneel. Volgens hem zou zijn wijlen dochter Farousha Khodabaks een pracht van een rapport hebben en overgaan naar de vijfde klas. Farousha werd op 24 juli op een wrede wijze om het leven gebracht op de OS Kisoensinghschool, door een twaalfjarige jongen. De OS Kisoensinghschool sloot het schooljaar gisteren af met een kleine ceremonie op de plek waar Farousha werd doodgestoken. Op de plaats waar haar bloed werd vergoten zijn bloemen geplant. Religieuze leiders brachten troostrijke woorden aan de nabestaanden, die het verlies van Farousha nog steeds niet kunnen verwerken en hun tranen de vrije loop lieten.

Religieuze leiders, ouders en vrienden leggen bloemen op het terrein van de OS Kisoensinghschool in Nickerie, op de plek waar de tienjarige Farousha Khodabaks op 24 juli werd doodgestoken.-.dWT foto / Asha Chaturi 

Volgens onderwijsinspecteur Roy Katisa zijn de resultaten van de OS Kiesoensinghschool redelijk goed. Aan de schoolresultaten is het volgens Katisa niet te merken dat het drama invloed heeft gehad op de leerprestaties . Tot en met gisteren zijn de leerlingen elke dag begeleid door counselors. Kinderen en ouders die nog behoefte hebben aan begeleiding zullen dat krijgen van Stichting Welzijns Instituut Nickerie (WIN) en drs. Lachman.

De ouders van de leerlingen van de OS Kisoensinghschool staan nog steeds achter hun eis dat de schoolleiding het komend schooljaar vervangen moet worden, omdat zij anders hun kinderen niet meer naar school zullen sturen. Katisa zegt dat het verslag over de moord op Farousha reeds af is en dat het opgestuurd zal worden naar de inspectie in Paramaribo die een beslissing zal moeten nemen.-.

Bron/Copyright:

Nickerie.Net / de Ware Tijd

17-08-2008

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2008. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics