Nickerie.Net, dinsdag 19 augustus 2008


Bloedbank wil donorenbestand Nickerie optrekken

Beta Debidien, 19/08/2008

NIEUW-NICKERIE - De Bloedbank van het Surinaams Rode Kruis bekijkt mogelijkheden hoe het bloeddonorenbestand omhoog te trekken in Nickerie. Er wordt hard aan gewerkt om het bestand dat momenteel 237 donoren telt, binnen twee tot drie jaar op te voeren naar ongeveer 600 leden.

“We hopen dat wij de Nickeriaanse jongeren meer kunnen interesseren om bloed af te staan”, zei Maria Tjon A Loi, medisch directeur van het Surinaams Rode Kruis zaterdagavond bij de viering van de bloeddonorendag in het rijstdistrict. De Bloedbank organiseert op 28 augustus een activiteit voor de jongeren in het Algemeen Zwembad Nickerie in de Van Pettenpolder. Deze groep zal gestimuleerd worden om op 29 en 30 augustus mee te lopen voor het Rode Kruis tijdens de Avond Tweedaagse in Nickerie.

“Op deze manier zullen wij ook proberen het Surinaams Rode Kruis meer bekendheid te geven in het district Nickerie”, zegt Tjon A Loi. Binnen de organisatie is er een groep bestaande uit jongeren tussen de 18 en 25 jaar die zich inzet om andere jongeren te stimuleren donor te worden. “Wij zijn ook bezig na te gaan hoe wij jongeren zover kunnen krijgen om een gezond leven te gaan leiden”. Volgens Tjon A Loi heeft onderzoek eerder uitgewezen dat het lichaam van iemand die op regelmatige basis bloed geeft, veel nieuwe cellen aanmaakt, waardoor de kans op een hartaanval verkleind wordt.

De Bloedbank is sedert 1941 actief in Suriname. In de afgelopen jaren is door de leiding besloten om iets terug te doen voor de mensen die vrijwillig hun bloed afstaan aan de bloedbank. In dat kader heeft de organisatie twaalf Nickerianen gedecoreerd die meer dan 20 keer bloed hebben afgestaan. “Een bloeddonor in Suriname mag geen geld ontvangen, vandaar dat wij de mensen een aandenken geven”, aldus Tjon A Loi.-.

Bron/Copyright:

Nickerie.Net / de Ware Tijd

19-08-2008

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2008. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics