Nickerie.Net, vrijdag 22 augustus 2008


Bouw brug bij Uitkijk hervat

Isaak Poetisi, 21/08/2008

Paramaribo - De bouwwerkzaamheden voor de bouw van een nieuwe betonnen brug bij Uitkijk zijn hervat. Arbeiders van het bouwbedrijf Van Kessel werken momenteel naarstig aan het heien van palen voor de remmingswerken, die de brugpeilers moeten beschermen. De werkzaamheden waren voor lange tijd stopgezet, omdat de aannemer wachtte op de plaatsing van geleidingswerken. Hiervoor waren stalenbuizen nodig, die geļmporteerd moesten worden die volgens OW heel wat tijd in beslag heeft genomen.

dWT foto/ Roy Ritfeld Arbeiders van het uitvoerend aannemingsbedrijf Van Kessel hebben de bouwwerkzaamheden van de brug bij Uitkijk hervat. Er wordt nu naarstig gewerkt aan het heien van stalen buizen voor de remmingswerken.-.

De aannemer wil de remmingswerken plaatsen om een aanvaring te voorkomen, zoals dat het geval was bij de Carolinabrug over de Surinamerivier. Het stopzetten van de werkzaamheden aan de brug heeft wat speculaties doen losbarsten in onze gemeenschap. Het startsein voor de bouw van de brug vond in de tweede week van mei 2005 plaats middels het heien van de eerste paal door president Ronald Venetiaan. De opleveringstermijn van 14 maanden nadien, is door de onderbreking van de werkzaamheden flink uitgelopen. De financiering van de contractsom vindt plaats uit de eigen begrotingsmiddelen van de overheid.-.

 

Bron/Copyright:

Nickerie.Net / de Ware Tijd

22-08-2008

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2008. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics