Nickerie.Net, vrijdag 22 augustus 2008


HI drukt ‘goedkope’ consumptierijst door

21/08/2008

Paramaribo - Het ministerie van Handel en Industrie (HI) is vastberaden om ‘goedkope’ consumptierijst op de markt te brengen. Het departement is zover dat de openbare inschrijving voor een leverancier voor dit product deze week kan worden gehouden. HI-minister Clifford Marica heeft dat gisteren gezegd vóór de ministerraadsvergadering. Sinds het ministerie zijn voornemen had bekendgemaakt, heeft het nog geen enkele rijstverbouwer achter zijn voorstel gehad. Er is daarover tot nog toe alleen gesproken het bestuur van de Vereniging van Rijstverwerkers en Exporteurs (VRE).

Via de openbare inschrijving hoopt HI alsnog een leverancier te vinden. Marica wil via zijn ministerie gedurende drie maanden landelijke ‘goedkope’ rijst – samengesteld uit breuk en semi-super rijst – tegen gesubsidieerde prijzen aan de man brengen. Hij heeft verscheidene keren aangegeven dat de voorstellen van de VRE bij eerdere gesprekken te fors waren voor het ministerie.

De prijs van rijst is zodanig hoog in Suriname, dat winkeliers op hun eigen manier proberen om minder draagkrachtige burgers tegemoet te komen door zelf rijst te verpakken. Deze verpakkingen worden iets goedkoper aan de man gebracht.- dWT foto/ R.Ritfeld

Het voorstel voor ‘goedkope’ rijst is enkele maanden geleden ontstaan, nadat de rijstprijzen met meer dan honderd procent stegen in minder dan zes maanden tijd. Volgens een analyse van HI zijn de prijzen op de binnenlandse markt onrealistisch hoog en wordt de consument daar de dupe van.-.

Bron/Copyright:

Nickerie.Net / de Ware Tijd

22-08-2008

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2008. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics